[164] Pasek rozrządu

krawat

Nowy
Auto
AR 155v6; AR Stelvio Q
Potrzebuję pasek rozrządu do mojej 164 3,0 V6 12v. I teraz pytanie...
Jaki kształt zębów powinien mieć pasek (posiadłem tę tajemną wiedzę z tym że z czasem uleciała :P).
Jak komuś się chce to może podać mi nawet link do sklepu :D

Proszę bardzo: http://www.autosklep24.pl/ Podaj vin to Ci dobiorą.

Ale paski rozrządu różnią się kształtem. I nie wiem czy tak jak pisze jest w rzeczywistości ale np. Dayco może mieć zęby trapezowe a Conti półokrągłe (nie wiem czy tak jest w rzeczywistości! - to tylko przykład). Generalnie zaleca się dla tego silnika któryś z tych 2 rodzajów pasków - i nie mogę sobie przypomnieć który!! :confused: - bo każdy pasek to mam na telefon - kwestia decyzji ;)

Ale paski rozrządu różnią się kształtem. I nie wiem czy tak jak pisze jest w rzeczywistości ale np. Dayco może mieć zęby trapezowe a Conti półokrągłe (nie wiem czy tak jest w rzeczywistości! - to tylko przykład). Generalnie zaleca się dla tego silnika któryś z tych 2 rodzajów pasków - i nie mogę sobie przypomnieć który!! :confused: - bo każdy pasek to mam na telefon - kwestia decyzji ;)
Ja wymieniam w swojej Dayco i jak dobrze pamiętam to był trapez. Możesz kontrolnie wysłać e-mail z vin-em do autosklep jako potencjalny klient tam ci przedstawią ofertę i w tedy będziesz wiedział jakie typy i kształty pasków są w twojej zalecane.

Witam
Zaokrąglone zęby miały nowsze alfy po 93r.
Proste zęby miała alfa 164 na aparacie i alfy 75.

Witam
Zaokrąglone zęby miały nowsze alfy po 93r.
Proste zęby miała alfa 164 na aparacie i alfy 75.

No i gitara :) - nareszcie konkretna odpowiedź...

Ja wymieniam w swojej Dayco i jak dobrze pamiętam to był trapez. Możesz kontrolnie wysłać e-mail z vin-em do autosklep jako potencjalny klient tam ci przedstawią ofertę i w tedy będziesz wiedział jakie typy i kształty pasków są w twojej zalecane.

Tu jest bardziej skomplikowana sprawa... Bo mam w samochodzie silnik z 1989 albo 1990.. Oznaczenie 06410 - więc muszę założyć pasek trapezowy :D

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót