• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Kapitalka silnika 3.0 V6 24v- ALFA ROMEO 164 Q4

• Autor wątku Autor wątku QBA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

QBA

Nowy
Auto
ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v
Witam wszystkich, dzisiaj wystartowaliśmy wraz z maćkiem_czer z remontem silnika w 164 Q4 naszego kolegi z forum, pomyślałem że fajnie będzie dzielić się z wami postępami prac nad tym ciekawym bolidem.
Zachęcam wszystkich do śledzenia tematu :) na zachęte kilka fotek z dzisiaj :)
Fotki troche nie po koleji :)

Załączniki

• IMAG0232.jpg
    IMAG0232.jpg
    133.3 KB · Wyświetleń: 2,879
  • IMAG0229.jpg
    IMAG0229.jpg
    134.3 KB · Wyświetleń: 1,297
  • IMAG0228.jpg
    IMAG0228.jpg
    149.1 KB · Wyświetleń: 723
  • IMAG0227.jpg
    IMAG0227.jpg
    101.9 KB · Wyświetleń: 724
  • IMAG0230.jpg
    IMAG0230.jpg
    122.6 KB · Wyświetleń: 1,245
  • IMAG0231.jpg
    IMAG0231.jpg
    106.7 KB · Wyświetleń: 1,725
Ostatnia edycja:
Na pierwszym zdjęciu chyba widzę Tomka :)
Czym spowodowany jest remont? napęd jest sprawny?

Na pierwszym zdjęciu chyba widzę Tomka :)
Czym spowodowany jest remont? napęd jest sprawny?

Dobrze widzisz :)
Remont spowodowany jest zatarciem z bliżej niewyjaśnionych przyczyn, napęd jak najbardziej sprawny :)

Ostatnia edycja:
widze, że będzie ciekawy temat z uwagi na niewyjaśnione przyczyny :)

Widze, że chyciliście się konkret roboty:D Wrzucaj fotki z opisami.
Widze, że Tomek rączki pobrudzone, a Ty Kuba od sporządzania dokumentacji remotu czy też paznokietki pobrudziłeś ;)

pozdrawiam

No i świetnie, a ta 164 to nie ta która stoi już łandych kilka tygodni/miesięcy przed bramą warsztatu u maćka? Na poniedziałek jestem umówiony z maćkiem na wymiany filtrów, oleju i takietam, to sobie pooglądam :)

Świeża porcja zdjęć z dzisiaj...

Załączniki

• P5200024 (Large).JPG
    P5200024 (Large).JPG
    135.3 KB · Wyświetleń: 1,582
  • P5200031 (Large).JPG
    P5200031 (Large).JPG
    162.5 KB · Wyświetleń: 779
  • P5200029 (Large).JPG
    P5200029 (Large).JPG
    149.5 KB · Wyświetleń: 900
  • P5200022 (Large).JPG
    P5200022 (Large).JPG
    131.9 KB · Wyświetleń: 862
Ile ten samochód stał? Czy to jest ten z allegro z uszkodzonym dołem?

a jaki to ma obecnie przebieg? i co dokładnie padło że właściciel zdecydował się na ten remont?

Przebiegu nie pamiętam, a co dokładnie padło będziemy widzieć po rozebraniu silnika na drobny mak.

Widze, że Tomek rączki pobrudzone, a Ty Kuba od sporządzania dokumentacji remotu czy też paznokietki pobrudziłeś

Tomek wpadł w odwiedziny ale lubi sie ubrudzić, a ja jestem obecnie chwilowo bezrobotny to tyram z Maciejem :)

a ta 164 to nie ta która stoi już łandych kilka tygodni/miesięcy przed bramą warsztatu u maćka? Na poniedziałek jestem umówiony z maćkiem na wymiany filtrów, oleju i takietam, to sobie pooglądam

To dokładnie ta alfa :)

Ile ten samochód stał? Czy to jest ten z allegro z uszkodzonym dołem?

Stać to troche stał, ale to nie ten z allegro.

W końcu poważna robota a nie jakieś popierdółki :)
Jakie plany dla kuczfurki po zakończeniu prac?

Napisał ANN
Widze, że Tomek rączki pobrudzone, a Ty Kuba od sporządzania dokumentacji remotu czy też paznokietki pobrudziłeś
Tomek wpadł w odwiedziny ale lubi sie ubrudzić, a ja jestem obecnie chwilowo bezrobotny to tyram z Maciejem

a jak będę grzeczna to zabierzecie mnie do Waszej dziupli jak będę u Was 11.06? :D
chętnie sama pobrudze sobie tipsy;p pomagając Wam przy czymś ;)

pozdrawiam

ja tylko dorzuce ze ta z padnietym dolem z allegro ma jeszcze pare przypadlosci typu padniete napedy itd;)

nio!!! a może by tak ferrarke z lancii wlożyć mniam. trzymam kciuki

nio!!! a może by tak ferrarke z lancii wlożyć mniam. trzymam kciuki

Jak zasponsorujesz to.....

kontakt poniżej...

Trochę historii...

Alfa zatarła się na biegu jałowym, stojąc u mnie min. po wymianie paska M-V i regeneracji amorków. Niestety powodu tego "wybryku" nie znam. Niestety miał pecha gdyż silnik dostarczony do niej także był uszkodzony, potem dotarły części i w końcu upragniony wał, ale niestety moja choroba i następnie "ważne" sprawy rodzinne wydłużyły oczekiwanie Q4 na robotę..

Ostatnia edycja:
...

Tomek wpadł w odwiedziny ale lubi sie ubrudzić

.....

lubi lubi :D

q4 trochę stała z powodu braku części. Teraz jest wszystko i pewnie w przeciągu 2 tyg. wyjedzie o własnych siłach. Jedyne co jeszcze stoi pod znakiem zapytania to napęd pompy oleju :/

Amortyzatory
Powrót