[164] wachacz tylni

o to ciekawe dobrze wiedziec

Juz niestety nie pamiętam, ale jak kupowałem to w sklepie były od ręki- właśnie jako osobne części, a nie w komplecie z wahaczem. Ogólnie są dwie i ta przy zwrotnicy jest mniejsza.

ta przy zwortnicy mam, ale jest tak kijowe dojście że wymieni ją mechanik. nie chce mi się ściągać piasty

ta przy zwortnicy mam, ale jest tak kijowe dojście że wymieni ją mechanik. nie chce mi się ściągać piasty

Ja to zrobiłem bez ściągania zwrotnicy- ale potrzebnych do tego jest kilka patentów.

jakich patentów Pawle??

Odpowiedniej długości śruba, kilka podkładek i nakrętka. Przydałby się też wkrętak elektryczny. Ale trzeba mieć trochę złomu warsztatowego, żeby coś takiego zrobić.

Większy problem miałem z wybiciem starej tulejki niż wprasowaniem nowej, tak naprawdę bez prasy.

powiem tak, mam tuleję która jest o 0,3 mm węższa niż tuleja, mam tuleję w którą schowa się tuleja, mam dłuższą śrubę, ale do całej operacji trzeba rozkręcić wahacz i ściągnąć osłonę tarczy a żeby ją ściągnąć trzeba ściągnąć piastę z łożyska i tu się robi problem bo już to przechodziłem i wiem że nie jest to trudne ale super czasochłonne

sciagacz do sprezyn i amorek po odkreceniu od zwrotnicy idzie w góre i masz dostep do tulejki

Amortyzatory
Powrót