• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo 33 4x4 kombi

• Autor wątku Autor wątku bassman
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bassman

Guest
Witka!

Rozgladam sie za Alfa Romeo 33 4x4 kombi i chcialbym sie dowiedziec dokladnie jakie wersje i roczniki tego Auta wyszly i z jakimi silnikami.
Na co konkretnie zwrocic uwage przy zakupie?
Najbardziej interesowalby mnie silnik 1.7 IE lub 1.7 16V, ale nie wiem czy byly dostepne.

Pomozecie?

Znalazlem tez ja ale cena raczej jest nie do przyjecia mimo ze to bardzo ladny egzemlaz.
Za taka kase to piekne 164 mozna miec.

No dobrze. To za ile chciałeś kupić tą Alfę? Myslisz ze kupisz dobra w cenie 3-4 tys zł?

Nie, ale dolicz do ceny zakupu koszta rejestracji i sprowadzenia, ile ci wyjdzie w sumie?
Dlatego napisalem ze przy takich kosztach to lepiej sie rozejzec za wiekszym autem i nowszym.
Widze co jest na tym zdjeciu i fakt, gosc wie co sprzedaje, ale sami wiecie, jak nie ma roznicy to po co przeplacac ;)

A jakie wyposażenie tej Q4 Cie interesuje?

Sek w tym ze wlasnie nie mam pojecia jakie wersje wyposazenia byly i stad ten temat...
Generalnie to chcialbym klime i silnik w 8 zaworach na alfa control a dalej to sie dostosuje.
Poprostu bede potrzebowal wiekszego auta albo z wiekszym bagaznikiem albo takiego kombi ;)
A chcialbym kupic Alfe dlatego tak kombinuje, bo nie jest problemem sobie kupic opla z tymi parametrami co sobie zalozylem, ale jezdzic oplem... to chyba lepiej pieszo chodzic.

Zastanów sie co Ty piszesz. Chcesz Alfe Q4...z silnikiem 1.7 8V najlepiej z pelna elektryka i jeszcze klima i to za okazyjna cene pewnie 4000pln i to jeszcze w super stanie. Takie rzeczy to tylko w Erze albo u Pani Jadzi.
Pomyśl w inna strone. Spróbuj kupić taka wlaśnie 155 Q4 za 8000pln.

To było trochę tego...
Klima, klimatronik, elektryczny szyber, Alfa control, głośniki w półce, alarm, fotelik dla dziecka, skóra, wzmacniacze, automatyczna antena, odłączany napęd 4x4, radio, halogeny, łańcuchy na koła, zestawy narzędzi i różne kierownice.

siwy144,
Serio?... :roll:
To ja poprosze tylko 4x4 z klima i alfa control, jaki silnik bedzie miala to juz pikus bo wloze sobie sam 1.7 IE.
Jest jakas taka wersja?
Na szybko:
1. kombi
2. klima
3. alfa control
dalej sobie poradze sam.

Gdzieś na świecie napewno jest było można wybrać sobie co tylko chciałeś... Serio serio katalog 33 nie kłamie :)

Czyli nie bylo jakis wydumanych nazw wersji jak stosuje VW lub Renault?...
Poprostu sie zakreslalo krzyzykiem jak przy wyborach? :mrgreen:

W 33 masz naklejke pod tylnia kanapą trochę za dywanem i tak jakoś jest wpisane wyposażenie. Ale też nr nadwozia pokaże że tam masz medium, imole, elegant.

Ja wiem gdzie jest 33 kombi, niestety nie wiem czy Q4 i nie wiem czy na sprzedaz :)

Wersja QV miała rsilnik 1.7 16V i naped na cztery koła. Jak szaleć to szaleć.Tylko nie wiem czy w 4000 bys sie zmiescil.

Powiedzmy ze pieniadze nie sa najwazniejsze, jesli auto bedzie warte to dam nawet 6k, ale stan musi byc adekwatny do ceny auta.
Powyzej tej kwoty to uz lepiej sobie kupic jakis wyzszy model.
Takie jest moje zdanie.

Tuti, jak mozesz to sie dowiedz i jakies fotki podeslij, bede wdzieczny.

bassman, dowiedziec sie bedzie ciezko, bo to auto stoi na parkingu codziennie jak jade do szkoly... ale moge sprobowac, po nowym roku dam znac co i jak :)

jutro powienienem mieć do sprzedania alfe 33 SW 1,5 4x4 jak coś to walcie na PRV :-)

Amortyzatory
Powrót