• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[164] AR 164 bez fabrycznego alarmu w standardzie- czy to możliwe?

Auto
AR 164 2.0 ts 98r Sequent 24
Witam, to mój pierwszy post choć forum śledzę od momentu zakupu swojej alfy 2.0 ts Super 98r :D, czyli od września tego roku. Czy to możliwe, że Włosi nie montowali seryjnie alarmu w aucie tej klasy? Tym bardziej mnie to dziwi bo na wyposażeniu mam 4xel. szyby, 2xairbag, centralkę zamka z pilota i resztę szpargałów jakie są w tych alfach (bez elektryki foteli i skóry), a alarmu niet, przegrzebałem bagażnik i komorę silnika w poszukiwaniu alarmu, ale bez rezultatu. Próbowałem ustalić szczegóły za pomocą vin-u, ale eper nie znajduje go :confused:. Dziwna sprawa...

w 164 eper czasem dziwnie lapie mi sprawdzali w asso i mowili ze sprawdzenie bywa klopotliwe

miezy 1992 a 1995 montowali seryjnie alarm z centralką w bagażniku po prawej, uruchamiany kluczykiem..... 1996 i później immo był z kostką w kluczyku, zakodowany w ECU.... może od 1996 alarm był opcją ?

Centralka alarmu (czerwona plastikowa obudowa) powinna być w bagażniku na lewym nadkolu pod wykładziną.

Centralka alarmu (czerwona plastikowa obudowa) powinna być w bagażniku na lewym nadkolu pod wykładziną.
,
patrząc od przodu bagażnika wychodzi, że powinna być gdzieś w okolicy akumulatora, pod jego obudową ?? Duże jest to ustrojstwo? Sprawdzę jeszcze raz i jak się okaże, że to tam jest to pójdę do okulisty :). Oczywiście mam imo w kluczyku. Szwagier ma taka samą alfe ale nie miałem okazji pogrzebać w jego samochodzie, a alarm posiada i to taki że jak zapomnie i trzaśnie drzwiami na przekręconym zapłonie to nie dostanie się do środka. Dodatkowo jak ma otworzone drzwi (oczywiście zapłon włączony) to mu awaryjne włączają się. Czy w swoich alfach z alarmem też tak macie?

Ostatnia edycja:
Centralka nie jest zamontowana pod obudową akumulatora.Obok akumulatora pod wykładziną nadkola.Musisz zdjąć osłonę akumulatora a następnie wykładzinę osłaniającą nadkole.Prawdopodobnie twój szwagier ma dołożony alarm innej firmy ponieważ nie spotkałem się z takimi funkcjami jak opisujesz.

dzięki za podpowiedź bo odsłoniłem tylko prawe nadkole a o lewym nawet nie pomyślałem po za osłona akumulatora. Jutro spróbuje sobie to ogarnąć.
Sprawdziłem bagażnik koło akumulatora. Pod wykładziną nic nie ma. Są tylko 3 luźne kostki, jedna płaska czarna zaślepiona i dwie takie jak od zasilacza atx. Włosi się nie popisali i alarmu nie mam.:(

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót