Do Lozanny to w grudniuEw. do Genewy, ale tam jest tylko główna siedziba firmy. Kursuję PL-CH - główna przyczyna braku czasu.
Do Lozanny to w grudniuEw. do Genewy, ale tam jest tylko główna siedziba firmy. Kursuję PL-CH - główna przyczyna braku czasu.
Alfa 164 dziś jest tania, ale to ostatni moment, gdy można ją tak tanio kupić.Dobre egzemplarze z końcówki produkcji na zachodzie, dobijają już do 8-10 tyś E. I tak powinno być, bo to samochód ponadczasowy,bardzo udany konstrukcyjnie. Sam w rodzinie mam dwie 164. Jedną dojeżdża ojciec, TS z 96", i zajechać nie może mimo przebiegu 400 000 km, druga jest moja z silnikiem V6, 24V, z 95". W zasadzie jest to Alfa, której dziś nie uświadczysz.Wygodna, dobrze się prowadzi( czego nie można powiedzieć o 166) duży bagażnik i te boskie silniki. Nie zauważyłem jakichś problemów z jej eksploatacją, oprócz tego, że często niektórym młodszym kierowcom w ich kupionych za koszmarne pieniądze wózkach, szczęka opada, jak startuję spod świateł.Problemu z częściami, jak tu ktoś powyżej pisał, też nie mam. Ostatnio kupiłem przednią listwę srebrną i dwie boczne za 50 zł na Allegro, bo trochę miałem pogięte.Poduszka pod silnik, ta najbardziej newralgiczna z prawej strony, pasuje od 166. Można ją dostać bez problemu.
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-164-...5-IDcWKBJ.html
rozglądam się za 164 zaciekawił mnie egzemplarz z linku powyżej, Był on poruszany kilka postów wcześniej. Teraz jest wystawiony taniej
Czy ktoś go oglądał ?? Czy może jeszcze po prostu nie znalazł swojego amatora.
Mam do niego prawie 500km i nie chce ich robić na darmo
dzięki za wszelkie info
Mam okazję kupić kolejną 164 TS tylko nie można jej odpalić z kluczyka tylko z po pychu, a potem nierówno chodzi - sprzedający twierdzi że to przepływomierz.
Przy uszkodzonym przepływomierzu, prędzej miałbyś spadki mocy, ewentualnie nie równą pracę, mogłaby gasnąć, aczkolwiek zapalić powinna za każdym razem. Kręci normalnie?
Kręci normalnie tylko własnie ma ciężko odpalić, a jak odpali to właśnie nie równa praca i brak mocy.
Będzie u mnie to przełożę przepływomierz i zobaczę co się stanie.