[164] Spryskiwacze reflektorów -164Q4

• Autor wątku Autor wątku 164Q4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

164Q4

Nowy
Auto
164 Q4 '93, 164Q4 '94, 164 QV '90, GMC Typhoon, Renault Safrane Biturbo, Saab 9000 Aero, Volvo 850R,
Jak powinny działać? Czy powinny zraszać reflektory za każdym razem gdy dłużej spryskuję szybę czy np. co trzeci raz, jak to ma miejsce w innych autach.
U mnie nie działają w ogóle. Wyjąłem pompkę i jest sprawna.
Czy ktoś z Was spotkał się już z tym problemem? Czy to może być wina jakiegoś przekaźnika lub wytarcia się styku w manetce przy kierownicy?

powinny się załączać za każdym razem po ok. 3s spryskiwania szyby. U mnie tak przynajmniej jest. Sprawdziłbym cały tor przewodu a zwłaszcza trójniki - lubia się zapchac...

Sprawdziłbym cały tor przewodu a zwłaszcza trójniki - lubia się zapchac...

Cenna wskazówka. Jednak nawet gdy podłączam pompkę luzem (bez przewodów) brak jest jakiejkolwiek reakcji... Dlatego sądzę, że to coś z elektryką.

Spryskiwacze reflektorów włączają się tylko przy zapalonych światłach , odpowiedzialny jest za to przekaźnik za prawym reflektorem (jeśli nie działa to spróbuj poprawić lutowania wewnątrz przekaźnika) , przekaźnik daje krótki impuls (około 2 s)na zasilanie pompki .

Sory że odświeżę temat, alee...
Czy tak samo jest przy Superkach? Czy ilość płynu w zbiorniku ma znaczenie? Wlałem 5 litrów, na początku chodziły a teraz, że tak powiem jak im się zachcę. Czy jakoś specjalnie się je uruchamia i ja nie świadomie jakoś to zrobiłem?

Amortyzatory
Powrót