[33] 33 vs 75

Proste :)
Citroen CX - masakra, super wygodne auto ale jego konstrukcja. Ponoć składa się z prostych profili i z czasem auto potrafi się zacząć rozłazić :) - mam dwóch znajomych którzy jeździli takimi teraz jeden przesiadł się na Audi i jest mechanikiem klasyków a drugi śmiga Sm-em ale to inna liga.
Pug ponoć super nie zawodny i napęd na tył ale to całkiem inna bajka od Alfy.

Szukam czegoś ciekawego. Może i peżo jest mało ciekawy ale zajebiaszczo mi się podoba...
Ojcu dziś mówiłem, że szukam jakiegoś wynalazka to mówi żeby szukać agrentę albo granadę. Coś mi się wydaje, że to jego marzenia sprzed 20 lat :D

Talbot tagora też jest niezłym kanciakiem ale raczej niedokupienia nawet we Fr.

- - - Updated - - -

Mała poprawka!
Szukam czegoś ciekawego i taniego ;)

Ostatnia edycja:
stabipl - na poprzedniej stronie podesłałem linka z ogłoszeniem

Tak widziałem tego linka, ale to jest Pernament4 -> P4 a ja napisałem że wersje 4x4 będzie ciężko trafić. Ogólnie jak na razie nie trafiłem by taka wersja była na sprzedaż. A ta z tego linka z tego co kojarzę to już dosyć długo szuka nabywcy na różnych serwisach :)

Zacznijmy najpierw od tego co REALNIE można kupić. :D Co do tej 33 chyba nikt jeszcze nic na forum nie pisał.. poza strzałą. ;)

Realnie można kupić wszystkie z tych wozów. Najciężej chyba jest z perzem.
Może Wy macie jakieś pomysły na tego typu wozy. Nie ukrywam, że najbardziej interesują mnie RWD :) Kiedyś strasznie chorowałem na senatora B ale strach przed rudą zwyciężył.

Ja pierdykam... Nad czym tu debatować? Generalnie jak chcesz mieć super jeżdżące RWD z tamtego czasu to kupujesz E30, najlepiej M3, albo E24, a jak chcesz się przemieszczać z klasą, to 75 albo GTV6. Można się grzać Alfettą, 6, 90, Giuliettą, ale najbardziej dopracowanym modelem tej platformy jest 75 (z fajnymi silnikami Twin Spark albo 1.8T, które są przyzwoitej mocy i pojemności <2 litrów), a najładniejszym GTV6/Alfetta GT. W przypadku BMW wiadomo - mały sedan to stara "trójka" - dużo tańsza w utrzymaniu i łatwiejsza do ogarnięcia przez mechanika niż Alfa, a E24 jest śliczne, ale droższe... Merole to nie ta bajka, a inne marki to raczej niesportowe są, a jak mniemam ze swoim budżetem do tematów typu Alpine A610 rwać się nie będziesz...

a jak mniemam ze swoim budżetem do tematów typu Alpine A610 rwać się nie będziesz
Raczej nie :) Na BMW też mnie nie stać może z wyjątkiem E30 ale takie ma sąsiad więc też kicha... Nie szukam raczej jakiegoś supersportowaca bo i tak szkoda mi pewnie będzie go ganiać na odcięciu. Coś fajnego, z duszą, NIE garbusa ;)

Raczej nie :) Na BMW też mnie nie stać może z wyjątkiem E30 ale takie ma sąsiad więc też kicha... Nie szukam raczej jakiegoś supersportowaca bo i tak szkoda mi pewnie będzie go ganiać na odcięciu. Coś fajnego, z duszą, NIE garbusa ;)

Będzie ciężko, bo jak wyjątkowo wyglądający to jakieś kupę, ale te na ogół są ładne, a na pewno ładniejsze od sedanów. :D
Chyba że... taka myśl mi wpadła do głowy - Alfa RZ !!! :D No właśnie, to przecież idealny samochód dla Ciebie! Jest cholernie wyjątkowa, w razie potrzeby bardzo skuteczna i jednocześnie intrygująco brzydka. :D

Nieno, jeśli coś jest tanie, to znaczy, że nikogo to nie interesuje, a jeśli jest ciekawe i wyjątkowe to raczej ktoś tym będzie zainteresowany i za te ponadprzeciętne cechy właściciel oczywiście będzie kazał sobie zapłacić. :P

Argenta to moje pierwsze auto hehe.Super auto. Silnik 2000 nawet na gazniku latał ponad 190 i nie jedno BMW się obesrało. Miała tylko 2 wady.Pierwsza kiepska blacha.Druga,prawie każda została dawcą organów do fiata lub Poloneza. Znasz powiedzenie, że za tanie pieniądze psy mięso jedzą. Dobre auto, nawet stare nikt za grosze nie odda...

Zdaję sobie z tego sprawę. Zdaję sobie również sprawę z tego, że do każdego, nie młodego już auta, trzeba dorzucić X tysięcy złotych. Pewnie że chciałbym coś naprawdę fajnego ale w tej chwili mnie na to po prostu nie stać. Także nie ma co fantazjować (od razu mówię Ci Wujek że QP nie QPię) i trzeba się skupić na czymś w miarę tanim :)

Ojciec jeszcze z TARĄ wyskoczył. Da radę gdzieś to wyrwać. Podjedź Radziu z jakąś czechosłowacką giełdą. Proszę :)

- - - Updated - - -

Jak do 99 roku to tłukli to może gdzieś są jeszcze :)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tatra_700

Hehe :) Pytanie jest dobre tylko że nie znam na nie odpowiedzi :) Raczej nie jestem typem odkładacza i jak już gdzieś kiedyś pisałem muszą się planety zejść i w odpowiedniej chwili muszę mieć kasę i auto do łyknięcia. Ile dokładnie pieniążków będzie nie wiem. Powiedzmy, że na tą chwilę szukałbym auta w takich pieniążkach jak z linków Stefana. Czyli raczej budżetowo. Jak będzie za niedługo? Zobaczymy. Ale raczej nie gorzej :) Oby...
Jest sens interesować się czymś takim czy raczej nikłe szanse na wyprowadzenie auta na prostą? Oczekuję szczerej odpowiedzi :D

- - - Updated - - -

Co do napędu P4 to ma on jakieś szpery lub blokady czy wszystko na miękko chodzi?

Mam pytanie do posiadaczy transaxli i 33 z mojej okolicy (czyli mniej więcej Puławy, Lublin, Radom)! Czy bylibyście skłonni pochwalić się swoimi autami? Nawet nie chodzi mi o przejażdżkę bo pora roku jest jaka jest... Chciałbym usiąść (o ile się zmieszczę) i ogólnie zobaczyć jak to wszystko się prezentuje.

JA mam 33 1,7 16V Permanent 4. Ale p4 to nie 4x4 to raz a dwa moja jest rozebrana permanentnie. Goła buda z silnikiem. Obejrzeć się da - pojeździć nie bardzo. Co do części do p4 jak ktoś twierdzi że wszystko jest w intercarsie to nie wie co mówi. Poproszę którąkolwiek podporę wału (na wiskozie). Ostatnio pojawiły się łożyska do tylnego mostu i tłumiki środkowe i to by było na tyle (ale nie w intercarsie). Blacharki zero (podłogowe).

Tak wyglądała:
http://www.forum.alfaholicy.org/nas...lfa_romeo_33_1_7_16v_permanent4.html#post4304

A fotele są czy całkiem wypatroszona?
Tak czy siak b. chętnie obejrzę :) Dzięki!
Postaram się w tym tygodniu troszkę czasu wygospodarować i Was pomęczyć!

JA mam 33 1,7 16V Permanent 4. Ale p4 to nie 4x4 to raz a dwa moja jest rozebrana permanentnie. Goła buda z silnikiem. Obejrzeć się da - pojeździć nie bardzo. Co do części do p4 jak ktoś twierdzi że wszystko jest w intercarsie to nie wie co mówi. Poproszę którąkolwiek podporę wału (na wiskozie). Ostatnio pojawiły się łożyska do tylnego mostu i tłumiki środkowe i to by było na tyle (ale nie w intercarsie). Blacharki zero (podłogowe).

Tak wyglądała:
http://www.forum.alfaholicy.org/nas...lfa_romeo_33_1_7_16v_permanent4.html#post4304

Napisałem że większość jest, i nie dotyczyło to P4 tylko 4x4, jaką ja posiadam. :)

No faktycznie "trochę" musiałbym przekroczyć swój budżet. Z jakieś 10x. Ale i tak są fajne.
Kiedyś w Puławach był osioł coupe. Właściciel go później upiększył częściami z carusa...

- - - Updated - - -

Chodzi mi o AWD.

A fotele są czy całkiem wypatroszona?
Tak czy siak b. chętnie obejrzę :) Dzięki!
Postaram się w tym tygodniu troszkę czasu wygospodarować i Was pomęczyć!

Całkiem wypatroszona jak na focie w linku
tel 502-864-883
lub 081 886-11-43 do pracy miedzy 8-15

A w intercarsie stany "0" lub np. 5 szt korka zbiorniczka wyrównawczego, no są jakieś simmeringi, rozrząd, podstawowe uszczelki, rzeczy ogólnie dostępne np. na alledrogo. Brak części istotnych (zużywających się) - których awaria eliminuje pojazd z ruchu - ale tego nie ma nawet w serwisie AR.
Ten model robi się wystawowy - nie do jeżdżenia.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót