[164] Bagażnik dachowy do 164?

Auto
AR 164 2.0 ts 98r Sequent 24
Korzystacie może z bagażników dachowych? Można to założyć do 164?:confused:

Tutaj Cię zganię brzydko będzie wyglądać jakiś bagażnik na dachy,kufer Ci nie wystarcza jest przecież ogromny!

Droga koleżanko w bagażniku mam butle 50l + wózek córki i już po kufrze. Dlatego szukam alternatywy na resztę bagażu. Kwestia wyglądu to drugorzędna sprawa. Bagażnik przecież można zdjąć Zdziwiona koleżanka?.:P

Kiedyś też myślałem o bagażniku.. bagażnik jest spory, ale roweru się zmieścić za bardzo nie da..
Szukałem w necie i jedyne co mi się udało znaleźć to jakieś z serii uniwersalnych, tylko że nigdzie nie było jasnej informacji, że będzie pasować..

Maznięte z Xperia Play za pomocą Tapatalk & SwiftKey

Kiedyś szukałem bagażnika i na alledrogo znalazłem pasujący do 164 ale w końcu odpuściłem temat.

Ja wożę rower w bagażniku po zdjęciu przedniego koła. Śruba na motylek i 3 min roboty.
Rzecz jasna wchodzi jeśli nie ma butli i wózka dziecięcego ;)

A tak naprawdę jeśli masz zamiar montować to musisz coś podpasować nie ma naszego modelu ujętego w żadnym katalogu producentów bagażników.

Ja wożę rower w bagażniku po zdjęciu przedniego koła. Śruba na motylek i 3 min roboty.
Rzecz jasna wchodzi jeśli nie ma butli i wózka dziecięcego ;)

Ale jak do tego dodasz drugi rower i jakieś torby to już nie wchodzi ;)

Nabazgrane z Xperia Play przy pomocy Tapatalk & SwiftKey

Kolego mlodyamper2 jak znajdziesz i już zamontujesz bagażnik zrób zdjęcia i wrzuć je na forum jestem strasznie ciekawa jak wyglada 164 z bagażnikiem dachowym!

Ale jak do tego dodasz drugi rower i jakieś torby to już nie wchodzi
Dlatego do większych, rodzinnych wypadów/przewozów stworzone są kombiaki, lecz niestety 164 nie ma :(
Warto mieć jakiś większy wóz w garażu obok :)

Co do bagażnika dachowego, spotkałem się z takowym uniwersalnym, ale czy w rzeczywistości on by pasował, to ciężko mi powiedzieć.

Dlatego do większych, rodzinnych wypadów/przewozów stworzone są kombiaki, lecz niestety 164 nie ma :(

Tego to ja sam nie jestem pewien.. wujek Google na hasło 'Alfa Romeo 164 sw' coś znajduje http://www.google.com/images?q=alfa..._group&ei=3ZAuUcWiKZDYsgbHtoG4Bg&ved=0CAcQsAQ i nie wszystko wygląda jak projekty czysto graficzne.. chociaż może to być jakaś prywatna rzeźba ;)

Co do bagażnika to trzeba namierzyć miejsce gdzie ponoć mają i po prostu przymierzyć..

był dedykowany do 164... nawet miałem swego czasu gdzies w garazu choc nie mailem okazji przymierzyc ^^ ale nie wiem czy sie ostał.... najprawdopodobniej przy porządkach poszedł do kontenera...

był dedykowany do 164... nawet miałem swego czasu gdzies w garazu choc nie mailem okazji przymierzyc ^^ ale nie wiem czy sie ostał.... najprawdopodobniej przy porządkach poszedł do kontenera...

Tak myślałem, że być to był.. nie jest to nowe auto, a kiedyś bagażnik na dach był czymś normalnym :P
Tylko.. teraz ciężko znaleźć porządną 164, a co dopiero taki rarytas jak dedykowane akcesoria..

Chyba lepiej się skupić na tzw uniwersalnych, zwiedzić kilka punktów sprzedaży i coś dopasować.. powinno się udać ;)

Sam myślałem, żeby tak zrobić, ale aż tak często nie potrzebuję wozić rzeczy które się nie mieszczą w kufrze/samochodzie, a jak już się mus pojawi to biorę bardziej cywilne auto :P

Kolego mlodyamper2 jak znajdziesz i już zamontujesz bagażnik zrób zdjęcia i wrzuć je na forum jestem strasznie ciekawa jak wyglada 164 z bagażnikiem dachowym!

obawiam się, że nie zobaczysz.:P Poddaję się. Przyglądałem sie rantowi dachu, zaglądałem pod uszczelki i nie mam koncepcji jak tam można coś dopasować.

Kiedyś widziałem oryginalny dedykowany na allegro za 150 pln ale wtedy interesował mnie bardziej prestiż i osiągi tej limuzyny :cool:

Kurcze nie wiem czy był oryginalny dedykowany do 164 przecież na tamte czasy była to limuzyna pełną gębą,ciekawe czy do nastepczyni 166 jest takowy.

Śmiesznie trochę to wygląda. W takim samochodzie bagażnik dachowy
Starałem sobie to wyobrazić, no ale teraz po zdjęciach stwierdzam śmiało, że nie pasuje :girl_wacko:

Wygląd.. zgoda, że jest ważny.. ale w momencie kiedy chce się zabrać Alfą z rowerami.. hmm..
Jest to do kupienia? Ktoś znalazł cenę?

Moje i tylko moje zdanie żeby nie było totalna tragedia!!

- - - Updated - - -

Nie ten samochód nie ten bagażnik!

- - - Updated - - -

Ale niech nikt nie wiesza na mnie psów to moje zdanie!

Amortyzatory
Powrót