Przymierzam się do zakupu nowego kompletu przewodów zapłonowych. No właśnie co to znaczy komplet do TS-a? Ile tam powinno być przewodów,fajek?
Pod nazwą kable WN twin spark na allegro pokazane jest takie zdjęcie:
Przymierzam się do zakupu nowego kompletu przewodów zapłonowych. No właśnie co to znaczy komplet do TS-a? Ile tam powinno być przewodów,fajek?
Pod nazwą kable WN twin spark na allegro pokazane jest takie zdjęcie:
No i ok bo reszta swiec ma z cewek![]()
OK, ale nie do końca. Cewki posiadają przedłużenia - to tzw. fajki, które łączą cewkę ze świecą. Myślę, że przy okazji wymiany kabli, dobrze byłoby dać również nowe fajki, tak więc lepiej poszukać oferty z rzeczywistym kompletem, tj 4 przewody + 4 fajki.
Witam. Ja gdy zamawiałem przewody, to w komplecie były również tzw. fajki. Z tym że z tego co pamiętam przewody mam firmy Kager, a fajki Bosch.
To co widać na zdjęciu to komplet przeznaczony do TS'a - są cztery przewody WN i cztery fajki. Fajek osadzonych bezpośrednio na cewkach zapłonowych się nie wymienia - taką niestety mają już konstrukcję. Mam jednak inną radę. Nie decyduj się na przewody NGK - wiele razy słyszałem o ich marniutkiej jakości. Lepiej rozejrzyj się za BOSH'em lub innym producentem - ja u siebie zastosowałem cztery lata temu kable Sentech'a - do dzisiaj nie sprawiają żadnych problemówNapisał simeone
Dla uzupełnienia link do przewodów Sentech'a tutaj.![]()
fajki na cewka sa wymienne.sa zarowno w kompletach iak i dostepne na sztuki(np w servisach)przewody WN NGK marniutkiej jakosci.nie slyszalem takiej opini.Napisał aquarius01
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Co do fajek na cewki to nie spotkałem ich w wolnej sprzedaży. Co prawda od czterech lat nie wymieniałem WN'ów, więc od tego czasu wiele się mogło na rynku zmienić. Trudno wiedzieć o wszystkim.Napisał lesio146
Co do jakości przewodów NGK to jak sobie przypomnę gdzie widziałem zdjęcia jak wyglądają przewody WN do TS'a pochodzące od tej zacnej marki po jednokrotnym włożeniu i wyjęciu to chętnie się podzielę - nadmienię, iż nie był to przypadek jednostkowy. To już nie jest to samo NGK co kiedyś. Muszę znaleźć źródło i wkleję odnośnik.
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997
Całkiem niedawno wymieniałem kable + fajki. Za oryginalne Bosch zapłaciłem 377 zł i jestem zadowlony, polecam tego sprzedawcę: http://allegro.pl/show_user.php?uid=7008886
Czyzbys mial ten watek na mysli?Napisał aquarius01
KLIK
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone