Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Temat: Alfra romeo 166 airbrush

zabken
    Gość

Domyślnie Alfra romeo 166 airbrush

Witam chodzi dokładnie o tą Alfe
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-166...C29600331.html
    Co uważacie o tym aucie ? Zastanawiam sie nad tym autem od dluzszego czasu alfe chcialem obkleic folia czarny mat aby nie niszczyc lakieru a lakierobecny jak widac byl robiony na mocnej fazie i sie troche mocno rzuca w oko co nie jest az tak atrakcyjne wg mnie. no i te lampy ...

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Kolego... nie ten dział. To po pierwsze. Po drugie to auto chodzi po allegro dłużej niż ja jestem na forum zarejestrowany...... Było o tym aucie już dziesiątki razy.

zabken
    Gość

Domyślnie

aha ... podrzucilbys mi linki do tych tematow

- - - Updated - - -

aha ... podrzucilbys mi linki do tych tematow

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Nie pamiętam czy były tematy o tym. Tylko wspominane w hyde parku i dziale ogólnym. Za każdym razem jak to coś wypływało na allegro. Z tego co pamiętam nikt tego ulepa nawet nie oglądał. TO jest jakaś masakra i rozmowy o tym były raczej humorystycznie. Nikt nie brał tego poważnie pod uwagę.

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

to auto mozna kupic tylko po to zeby od razu zutylizowac. ew wyciagnac interesujace nas rzeczy i od razu na szrot.

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

BEz przesady z tym szrotem. Może mechanicznie jest dobrze? nikt nie wie bo nawet nei oglądał gdyz autko bardoz kontrowersyjne. JA tez jestem zdania że z zewnatrz przypomina rzygi narkomana i ktoś kto je przerabiał musiał być naćpany&pijany&chory psychicznie i do tego podczas malowania airbrushem nawdychał sie oparów lakiery i przystąpił do liftu przodu- po swojemu...
    Co do autka kolego to sprzedaje sie bardzo długo. Pamietam ze ze 3 lata temu zaczynali od 16 tysi i teraz jest za 9. Wg mnie dużo za dużo. Jedyna opcja - o ile mechanicznie jest dobrze to kupić auto za 4 -5t ysi i przelozyc przod na oryginal - czesci sa bardzo tanie no i lakier odratujesz folią.
    Był bys słąwny w całej polsce jeżeli bys sie tego podjął i pojawił bys sie na jakims zlocie AR ogolnopolskim tym autem przed zmianami KAżdy je chyba zna. Obśmiewane było wiele razy, no ale szkoda autka. Fajnie by było jakby je ktoś odratował- o ile jak pisalem jest to ekonomicznie oplacalne. Mysle ze sprzedawca zejdize z ceny dosc DUZO jezeli konkretnie z nim pogadasz on wie ze tego samochodu nie sprzeda w całości.
    Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 20-10-2013 o 14:17
    [C

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

nie wiem czy ktoś się przyglądał tym fotkom, ale przeróbka przodu to nie jedyna modyfikacja w tym pojeździe, mianowicie: drzwi bez klamek (została tylko w drzwiach kierowcy), nagłośnienie, klapa bagażnika bez dostępu do zamka.
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"

zabken
    Gość

Domyślnie

przejechalem tym autem trase lacznie kolo 1000 km oprocz bezpiecznikow ktore sie pierdzielily byla bajka ! silnik jest wlozony 3000ccm spalanie na trasie mialem 9 L oprocz bardzo twardegozawieszenia i trzeszczacych z tylu kanap i ludzi z wielkimi oczami z innych aut czy pierwszych bylo git . Masa625 wiesz orientacyjnie ile by wyniosla taka zamiana tych lamp i przodu do stanu oryginalnosci?
    dodam ze auto po tak dlugim postoju odpalilo praktycznie na dotyk
    na co powinienem zwrocic glownie uwage w tej alfie ? jutro wpisze dokladnie jakie jest zawieszenie jaki wydech i jakie modyfikacje sa tam zrobione bo auto ma generalnie kolo 270kM czyli troche wiecej niz seryjne 3000ccm

- - - Updated - - -

przejechalem tym autem trase lacznie kolo 1000 km oprocz bezpiecznikow ktore sie pierdzielily byla bajka ! silnik jest wlozony 3000ccm spalanie na trasie mialem 9 L oprocz bardzo twardegozawieszenia i trzeszczacych z tylu kanap i ludzi z wielkimi oczami z innych aut czy pierwszych bylo git . Masa625 wiesz orientacyjnie ile by wyniosla taka zamiana tych lamp i przodu do stanu oryginalnosci?
    dodam ze auto po tak dlugim postoju odpalilo praktycznie na dotyk
    na co powinienem zwrocic glownie uwage w tej alfie ? jutro wpisze dokladnie jakie jest zawieszenie jaki wydech i jakie modyfikacje sa tam zrobione bo auto ma generalnie kolo 270kM czyli troche wiecej niz seryjne 3000ccm

- - - Updated - - -

fakt nie ma klamek wszystko jest na pilota jedno z drzwi nie dziala w ogole podejrzewam ze kwestia naprawy pilota reszta poprostu sie uchyla po wcisnieciu pilota. Naglosnienie ground zero niszczy uszy brakuje jedynie troche bassu no i z tylu jest kompletna zabudowa bagaznika pod subwofer i wzmacniacz ale wg mnie taka zabudowa i tak jest na szrot

- - - Updated - - -

fakt nie ma klamek wszystko jest na pilota jedno z drzwi nie dziala w ogole podejrzewam ze kwestia naprawy pilota reszta poprostu sie uchyla po wcisnieciu pilota. Naglosnienie ground zero niszczy uszy brakuje jedynie troche bassu no i z tylu jest kompletna zabudowa bagaznika pod subwofer i wzmacniacz ale wg mnie taka zabudowa i tak jest na szrot

Użytkownik Znawca Avatar criss2007
    Mieszka w
    Nowa Sól / Zielona Góra / Kożuchów
    Auto
    Jest: Alfa 166 3.0 V6 24V Był: Alfa Gtv 2.0 T.S '96

Domyślnie

Ciekawe skad te 270KM

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

270KM z 3.0 to nie prosta sprawa. Śmiem nawet twierdzić że to ściema i tyle nie ma.
    O ile dobrze kombinujesz z ożywieniem tego auta to sensu ekonomicznego w tym nie ma. Przy obecnych cenach 166 to tą byś musiał kupić po cenie złomu - na wagę.
    A gdzie Ty nią 1000km jechałeś???

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia