Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Alfa Romeo 147 1.9 JTD

lizaela
    Gość

Domyślnie Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Witam wszystkich!

Wreszcie udało mi się zdać prawo jazdy i zaczynam szukanie własnego autka. Chciałam coś pięknego, więc naturalnym wyborem jest Alfa Myślałam nad zakupem takiej:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9...C30731711.html
    Myślę że będzie dobra na początek (no chyba że macie inne zdanie), tylko nie znam się na autach i nie wiem na co zwrócić uwagę przy zakupie. To znaczy wiem, że mam ją pooglądać czy nie ma śladów jakiś stłuczek, ale to wszystko. Czy na podstawie takiego ogłoszenia możecie powiedzieć czy warto?

Użytkownik Świeżak Avatar ganisz
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTDm 120 km 2008. r

Domyślnie

Podejrzanie niski przebieg jak na samochód sprowadzony z Niemiec. Najlepiej poproś kogoś z forum (z okolic Chełma) aby z Tobą pojechał go obejrzeć.

Sent from my iPod touch using Tapatalk - now Free
    Ostatnio edytowane przez ganisz ; 24-10-2013 o 12:28

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cena prawie adekwatna do rocznika i przebiegu (jeszcze ze 2,5kpln brakuje).
    Jeżeli się nie znasz, to weź kogoś, kto się zna, a na początek przeczytaj o zakupach dokonywanych samodzielnie przez kobiety - są tu takie wątki.

Nie Chełmna, tylko Chełma.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

lizaela
    Gość

Domyślnie

Obejrzeć auto pojedzie ze mną ojciec, więc złomu raczej nie kupię

Auto

Domyślnie

jednak mimo wszystko radziłbym udanie się do ASO i za drobną opłatą 150-200 zł sprawdzą Ci dokładnie samochód oraz ewentualnie jego historię. Jeżeli wyjdzie, że coś jest nie tak zawsze będzie podstawa do negocjacji ceny. Powiem Ci z własnego doświadczenia, że kupując w lutym samochód pojechałem po niego z mechanikiem i gdyby nie to, że sprawdziliśmy samochód na kanale wpakowałbym się na straszną minę. Pamiętaj, że przy zakupie b. ważna jest chłodna głowa aczkolwiek kupując od osoby prywatnej istnieje dużo mniejsze ryzyko jakiegoś "wałka" niż w przypadku handlarzy. Co do samej Alfy 147 to miesiąc temu moja partnerka zrobiła prawo jazdy i od razy dokonaliśmy zakupu modelu praktycznie identycznego jak ten z linka ( nasz jest rocznik 2008). Póki co dziewczyna jest baardzo zadowolona i porównując alfe 147 do skody fabi na której robiła kurs mówi...., że nie ma porównania ale chyba tutaj nie ma się czemu dziwić. Silnik 120km powinien Ci w zupełności wystarczyć do dynamicznej jazdy. Wg. mnie, żaden samochód w tej klasie nie daje tyle frajdy z jazdy co 147

lizaela
    Gość

Domyślnie

Na pewno udam się do ASO, ale to dopiero wtedy gdy będę miała choć odrobinę pewności, że to może być "to" auto. Niestety ostatnio w drodze z pracy byłam w jednym komisie i ogólnie mówiąc masakra - nie wiem jak ludzie robią te zdjęcia, ale na nich auto wygląda pięknie, a na żywo to... Swoją drogą zapytam też Was,bo mój ojciec nie ma wyrobionego zdania - warto kupić miernik lakieru do takich oględzin, czy może jest to tylko trik marketingowy? W sumie to tego chyba nie da się oszukać, a oko może zawodzić ;-)

Auto

Domyślnie

Oczywiście, miernik lakieru jak najbardziej wskazany

Sent from my iPod touch using Tapatalk - now Free

lizaela
    Gość

Domyślnie

Pytanie tylko jeszcze jaki wybrać? Znalazłam sklep z miernikami http://www.tester-grubosci-lakieru.pl , ale nie wiem czym się kierować. Do takich oględzin wystarczy ten najprostszy, czy może jednak lepiej wybrać coś z wyższej póki? Poratuje, poradzi ktoś?

Użytkownik Ogier Avatar kompot
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GT 1.9JTD Q2

Domyślnie

Ze swojej strony polecam mierniki z sondą na kablu, zdecydowanie wygodniejsze i pomiar bardziej powtarzalny. Z tej strony każdy będzie dobry.

lizaela
    Gość

Domyślnie

Dzięki. No to nic - kupię i zaczynaj oglądać auta z ogłoszeń.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia