Od kilku dni coś mi tam lekko postukuje z lewego tyłu. Ponieważ jestem uczulony na wszelkie nieprzewidziane dźwięki, pojechałem na diagnostykę do Speed Car. Właściwie zrobiłem to po raz pierwszy po zakupie auta więc byłem ciekaw wyniku. No i wszystko jest świetnie, wyniki bardzo dobre, jestem z Alfki dumny. No ale stuka. Wg panów ze Speed Caru jest to efektem luzu na tulei zacisku hamulcowego. Zademonstrowali mi ten dźwięk "na sucho" (siedziałem w wozie a mechanik szarpał) - i faktycznie jest to ten dźwięk. Radzili mi się tym nie przejmować, ale ja ze stukami jeździć nie chcę, tym bardziej, że stuka często-gęsto na nierównościach (co ciekawe - nie stuka na większych dziurach i generalnie raczej jest to słyszalne przy małych prędkościach, ale może to dlatego, że jest po prostu ciszej).
Pytanie: czy ta tuleja to jest część wymienna, czy da się to jakoś regenerować czy też trzeba kupować cały zacisk?
Aha, na Allegro znalazłem taki zestaw naprawczy, ale szczerze mówiąc nie wiem co on zawiera - czy to jest ta tuleja? http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-z...613467794.html
Pozdrawiam