Witajcie, mam problem z swoim samochodem, otóż gdy włączam przednie wycieraczki podczas jazdy w deszcze głośno pracują? Może cie mi podpowiedzieć co to może być? Mam nadzieje, że nie silnik.
Witajcie, mam problem z swoim samochodem, otóż gdy włączam przednie wycieraczki podczas jazdy w deszcze głośno pracują? Może cie mi podpowiedzieć co to może być? Mam nadzieje, że nie silnik.
Pewnie same wycieraczki na przegubach, albo przeskakująca guma. Jakiej firmy są Twoje wycieraczki?
Pewnie guma. Najlepsze są płaskie, dostosowują się do szyby i dzięki temu nawet najtańsze nie piszczą, przynajmniej u mnie...
u mnie było to samo luz pojawił sie na silniczku wycieraczek dokłądnie na elemencie a taką plastikowa zebatka( na tym metalowym trzpieniu wyrobił sie rowek) dokładnie coś takiego:
http://www.unto.pl/kolo-zebate-silni...15-p-3432.html
Nie szukaj bo nie znajdziesz nawet ASO tego nie moga zamówić, produkt wycofany z produkcji, zostaje kupić nowy silniczek jeśli nasz problem z tym samym...
Jak podniosłem wycieraczki do góry tak żeby nie chodziły po szybie tylko w powietrzu to też tak głośno pracowały.
Też dzisiaj podczas jazdy w deszczu usłyszałem nieprzyjemny dźwięk wycieraczek ( nie piór ) tylko mechanizmu. Dokłądnie jest to w momencie gdy wycieraczki opadają do pozycji 0 i chcą unieść się do góry wtedy jest ten dźwięk. To może być wina silniczka ? Czasami też pisknie jak się zachce![]()
spreawdz cxzy nie masz luzu na ramionach wycieraczek u mnie można było ruszać dość sporo po szybie gora-dol jak podczas normalnej pracy...
Też mam luz na ramionach, taki ze wycieraczka wychodzi trochę poza szybę, przez to głośno pracuje, kupiłem krótszą i na chwilę spokój,
Jak naprawić ten luz?? Trzeba kupić nowy silniczek???
jezeli luz jest w tym miejscu w ktorym pisałem to tylko nowy silniczek chyba ze bedzie pasował ten element od innego samochodu...
Jeśli wycieraczka "ucieka" z szyby to można ja opuścić/podnieść. Zdejm zaślepkę, jeśli dawno ramiona były nie ściągane to może być potrzebny ściągacz. Jak odkręcisz to możesz się pobawić z zakresem jej pracy
Od siebie dodam że po myciu auta trzeba umyć szybę bo jak zostaje wosk to może wpływać na dziwna pracę pióra wycieraczki![]()
Była: 156 1.9JTD SP3