Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: CB w GT

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie CB w GT

Nie wiem czy dobry dział, w razie czego proszę o przeniesienie Chcę założyć CB w GT. Mam pytanie odnośnie anteny na magnes. Czy wychodzący na zewnątrz przewód nie będzie powodował szumu w uszczelce? Nie wiem jak to zdefiniować, chodzi konkretnie o to czy nie będzie mi szumiało podczas jazdy (wiatr w uszczelkach)

Użytkownik Znawca Avatar maniek015
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Peugeot 508 SW 2.0 HDi 12' Active

Domyślnie

Nie powinno. Najlepiej kabel rzucić wierzchem uszczelki. Pytanie, czy będzie ona na dachu, czy na klapie bagażnika?

Można też pomyśleć o takim czymś : http://pritv.pl/plaski-kabel-antenow...owka-p-37.html
    Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
    Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była

Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
    Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
    Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest

Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest

Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał 1kolo2 Zobacz post
    Nie wiem czy dobry dział, w razie czego proszę o przeniesienie Chcę założyć CB w GT. Mam pytanie odnośnie anteny na magnes. Czy wychodzący na zewnątrz przewód nie będzie powodował szumu w uszczelce? Nie wiem jak to zdefiniować, chodzi konkretnie o to czy nie będzie mi szumiało podczas jazdy (wiatr w uszczelkach)
    kabel będzie wychodził przez drzwi czy klapę bagażnika ?

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

No właśnie nie wiem jak to rozwiązać najlepiej. Wolałabym przez drzwi, bo mniej kłopotu.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał maniek015 Zobacz post
    Nie powinno. Najlepiej kabel rzucić wierzchem uszczelki. Pytanie, czy będzie ona na dachu, czy na klapie bagażnika?

Można też pomyśleć o takim czymś : http://pritv.pl/plaski-kabel-antenow...owka-p-37.html
    To jest chyba dobre rozwiązanie

Leonine
    Gość

Domyślnie

No właśnie nie wiem jak to rozwiązać najlepiej. Wolałabym przez drzwi, bo mniej kłopotu.

- - - Updated - - -

To jest chyba dobre rozwiązanie

Najlepszym rozwiązaniem jest przymocować CB pod łokietnikiem, sluchawkę trzymać w miejscu zapalniczki, natomiast antenę puścić (pod gumowymi chodniczkami) przez tylna kanapę (przy jednym z boków kanapy), bagażnik natomiast jak ktoś posiada gumową matę nie widać żadnego kabla. Jeżdże tak około 3 lat i działa rewelacyjnie. Jeszcze polecam kabel zasilający podpiąć się pod radio, dzięki czemu zapalniczka jest wolna do GPS'a. Możemy go idealnie zamaskować puszczając w materiale maskującym panel główny.
    Idealne wymiary posiada radio President Tommy, które mieści się idealnie poniżej podłokietnika.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 jtd

Domyślnie

Najlepsze rozwiazanie to lafayet venus. Radio jest w bagazniku a po podlokietnikiem nontuje sie sama gruche ktora ma pelne sterowanie. Polecam.

Sent from my PX2 using Tapatalk 4

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Przez drzwi na 90% okno nie będzie się domykać i wiadomo jaki będzie tego efekt.

Przez tylną klapę nie ma problemów. Ja moją antenę kładę obok anteny od radia i jest ok.
    Nigdzie nic nie przecieka i szumów nie ma.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Matejko'
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Alfa GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    i szumów nie ma.
    oooo to też ważne, miesiąc temu od podmuchu straciłem pół anteny kupiłem hustlera ic 100, mam go z tyłu po lewej stronie na dachu i słychać delikatny gwizd podczas jazdy, czego nie było przy poprzedniej antenie

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

a ja mam "przypięte" po lewej stronie pasażera do "wykładziny"
    małe zgrabne yosan 120 , łapą sięgam jak muszę , kabelek antenowy poprowadzony podłogą pod dywanikami , potem pod kanapą tył na bagażnik i antena jak już uzywam leci na klapę ( gwizd jest ale jak jadę szybko :-) na niemieckiej autostradzie ma się rozumieć )
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 10-11-2013 o 13:05

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Ja mam na klapie bagażnika, kabelek delikatnie wystaje i nic nie szumi

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia