Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Temat: Prośba o oględziny Alfy

Użytkownik Romeo Avatar czosnek1802
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.9TD Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v

Domyślnie Prośba o oględziny Alfy

Witam, jesli zly temat prosilbym o nakierowanie, przeniesienie.. jestem mlody, swiezy tutaj

Jestem ze Zgorzelca. Szukam alfy, spodobala mi sie ta oto sliczna: http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-6-m...C30887918.html

Jest ktos moze z tamtych okolic, kto bylby w stanie podjechac tam przy okazji ewentualnie zobaczyc autko?? Jesli sa jacys chetni pomocy z tamtych stron, prosilbym o kontakt na prywatna wiadomosc. Wiecej informacji jakie szczegoly itp mnie interesuja zeby obejrzec belle, dam na PW Pozdrawia!

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sebek9
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    AR 145 1.4 TS

Domyślnie

Dział dobry ale jest w nim odpowiedni temat, http://www.forum.alfaholicy.org/malo...gionu-117.html ; )))
    Co do alfy to ... lewy przód robiony według mnie, przebieg trochę za mały, tak ze 100 tys dołóż. Odradzam zakup auta z komisu.

Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto

Domyślnie

Aha, wlasnie tez zauwazylem dziwne zalamania swiatla, ale dziwi mnie tak duza cena. 147 q2 mozna kupic z przebiegiem 120tys z 2008roku za 22tysiace.. Chyba ze to tez za malo. A co sadzicie o tych alfach?

http://www.mobile.de/pl/marka/alfa-r...185787500.html

http://www.mobile.de/pl/marka/alfa-r...185174576.html

tak w ogole to warto sciagac alfe z niemiec? bedzie w lepszym stanie niz z polski? Planuje zakup na grudzien, jednak nie moge znalesc odpowiedniego modelu!!! ;/ Jesli ktos widzial jakas fajna, to koniecznosc to 150konna jtdm, rocznik nie starsza niz 2006, przebieg do 150tysiecy, tylko nie piszcie prosze ze przebieg taki to malo, ze nie wierzycie ze ktos dieslem robi 20tys rocznie, bo ja jezdze dieslem duzo a robie 10-12tys rocznie maksymalnie . Z checia obejrze kazda oferte. Mus to diesel 150koni z tempomatem 5 drzwiowy.

ZAPOMNIALBYM!! NAJWAZNIEJSZE!!!
    zauwazylem ze wiekszosc alf w diesle te 150konne wersje, od roku 2007+ maja filtr, DPF. jednak ja tego miec nie moge gdyz w 99% jezdze po miescie. 5 razy do roku maksymalnie jade na wroclaw autostrada a z tego co wiem DPF trzeba przepalic od 300 do 800km. ;/ czy wymontowanie go to dobry pomysl? slyszalem ze po znajomosci w serwisie mozna to zrobic za 1.5tys zl, tylko czesto moga kontrolki wyskakiwac rozne... Jakies opinie co do dpf? i moze jakies info o systemie Q2? jak to sie sprawuje w alfach?
    Ostatnio edytowane przez czosnek1802 ; 09-11-2013 o 19:20

Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    AR 145 1.4 TS

Domyślnie

Ale Ty jeździsz dieslem w Polsce, a jeśli chcesz auto z Niemiec to nie ma szans na tak niski przebieg, bo tam 150 tys to robi się w 3 lata. Ludzi jeżdżą do pracy daleko. Na pewno będzie w lepszym stanie zawieszenie jeśli chodzi o auto z Niemiec ale będzie trochę wyeksploatowane. Te dwie alfy co teraz pokazałeś to jakieś nieporozumienie.. nigdy nie uwierzę w taki przebieg. W Niemczech cofają liczniki na większą skalę niż u nas. Jeśli chcesz to kupuj ale według mnie to jest na siłę trochę. Ja wolałbym kupić od prywatnego z przebiegiem 200 ponad ale realnym, a nie łudzić się że udało mi się złapać okazję gdzie przebieg jest poniżej 100 tys. W aucie 5 letnim z Niemiec zwłaszcza dieslu to 250 tys a nie 88.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Oswiecim
    Auto
    BMW

Domyślnie

Ta w PL to dla mnie mało realny przebieg. Poza tym sprzedający daje zdjęcie tylnej kanapy a nie daje fotela kierowcy, pedałów a zdjęcie kierownicy jest 'słabe'. Osobiście nie jechałbym jej oglądać - za daleko. Ewentualnie poproś o lepsze zdjęcia ww elementów.
    Pierwszą w DE to bym odpuścił - mały przebieg, salon.
    Druga będzie Cie kosztowała około 40 000 PLN i jest od prywatnego sprzedającego - ja bym na nią zwrócił uwagę bo cena wcale nie jest okazyjna (na dzień dzisiejszy najdroższa AR147 na Algro kosztuje 34 000 i jest z 2009). Powiedziałbym, że jak na 5-co letnią AR147 to cena wysoka. Przebieg może być realny, co można wstępnie potwierdzić, gdy się w rozmowie dowiesz gdzie właściciel pracuje.

pzdr,
    ap2

Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto

Domyślnie

no tak, ale ja Panowie szukam 150konnej wersji, a nie znam sie za bardzo, jednak wydaje mi sie ze alfa ze skora z 2007roku z przebiegiem 230tysiecy i koszt 24 tys zl to troche duzo. Jedna alfe juz kupilem, 146, 8 lat temu. miala przebieg 220tys km, teraz ma 390. W ciagu 8lat zrobiono ta alfa ja widac 170tys, jednak jest w niej drugi silnik gdyz znajomy, a raczej jego zona jechala sobie na 2 biegu 60km/h w miescie.... az serce sie kroi. A ze alfa olejożerna, no to los chcial ze bylo go malo i silnik zajechany hehe. Drugi jest wlozony, ma przebieg okolo 220tysiecy, jednak inteligencja pozwolila na to by zapomniec o cofnieciu licznika przy wymianie silnika .

Koniecznosc to 150konna wersja 5 drzwiowa... Chce autko z przebiegiem nie wiekszym niz 150tysiecy. Wiekszosc aut z 2007-08roku maja przbeieg w okolicy 100tysiecy. Z tego co sie dowiedzialem to za pierwsza alfa, z komisu ktora dalem w temacie, jest od pierwszego wlasciciela, jezdzil nia starszy pan, od swietnie jego corka. Wiec wydaje mi sie ze przebieg 96tysiecy moze byc realny:/

P.s jest jakas metoda na sprawdzenie stanu licznika przed zakupem auta??

I jaki przebieg, kwote powinna miec alfa z 2007-08roku, z dobrym wyposazeniem typu tempomat, klima 2 strefowa, podgrzewane fotele itp. tzn Full bez nawigacji...
    z Przebiegiem w okolicach 100-150tysiecy. Jaka kwota alfy bylaby godna ogledzin???

Z tego co wiadomo, a rozgladalem sie miedzy Audi a3, golfem 5, i alfa 147, to alfy sa najtansze, i wcale nie najdrozsze w utrzymaniu, zwlaszcza te diesle 150konne multijet. Dlatego postanowilem szukac Alfy. Audi a3 kosztuje z przebiegiem 200tysiecy z 2007roku 10tysiecy euro... a alfy sa duzo tansze od konkurencji wiec wydawalo mi sie ze cena z 2008roku, to zaledwie 5 letnie autko, wiec chyba 100tysiecy przebieg to nie duzo.....?? Ale widocznie sie mylilem:/

aaa... : czy wersje diesla, 120konne maja moze 6 biegowe skrzynie biegow? czy tylko 5??;/
    Ostatnio edytowane przez czosnek1802 ; 09-11-2013 o 21:26

Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    AR 145 1.4 TS

Domyślnie

Szwaby cenią sobie swoje auta niestety. Ja zawsze będę powtarzał nie wierzę w 5 letniego diesla z Niemiec który ma poniżej 100 tys przebiegu. I nie wierz nigdy w tekst że auto było rzadko jeżdżone od starszego Pana, bo starszy Pan może do pracy mieć 50-100km w jedną stronę. W obecnych czasach przebieg da się cofnąć tak że nie ma żadnego śladu nawet w komputerze. Jest o tym stary film na youtube jak się wypowiadają że nawet w nowych mercedesach potrafią cofnąć bez śladu argumentując się że wszystko się da zrobić. Alfy najtańsze bo Niemcy cenią sobie zwłaszcza "swoje auta". 100 tys przebiegu dla przeciętnego pracującego Niemca to 2 lata. Jeśli już chcesz brać z Niemiec alfę to benzyna.

Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto

Domyślnie

Benzyna nie wchodzi w gre. Jak wspomnialem jestem mlody, brat ma golfa SR 1.6 benzyne, i on tankuje za stowke, ja za stowke, i ja jezdze 2 tygodnie, on 3 dni Dlatego tez nie moze byc DPF bo go zapcham szybko

Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    AR 145 1.4 TS

Domyślnie

Ja tankuję do pełna i jeżdżę cały miesiąc, wyliczyłem sobie że 40zł//100km. Jazda cały czas po mieście. Życzę Ci powodzenia w kupnie samochodu, obyś trafił dobrze ale szczerze to będzie ciężko.

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał czosnek1802 Zobacz post
    Benzyna nie wchodzi w gre. Jak wspomnialem jestem mlody, brat ma golfa SR 1.6 benzyne, i on tankuje za stowke, ja za stowke, i ja jezdze 2 tygodnie, on 3 dni Dlatego tez nie moze byc DPF bo go zapcham szybko
    Co tam nie wchodzi... Poszukaj silnika 1.8