Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: woda w crossie

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wuziu
    Mieszka w
    Radostowice
    Auto
    Alfa Crosswagon

Domyślnie woda w crossie

Witam
    Mam mokry problem z moją żaba, Otóż po odebraniu samochodu z aso żory zauważyłem że mam dużo wody pod wycieraczka kierowcy.
    Po dywaniku widać że zaczyna się pomiedzy pedałem sprzęgła, a podnóżkiem ( taki wąski naciek ) i niżej już cały spód jest mokry aż do fotela.
    Nie bardzo wiem co może być przyczyną ponieważ przez ostatnie dni nie padało...
    Jedyne co zauważyłem to po odebraniu samochodu ze był tam myty... To jedyne co mi przychodzi na myśl, tylko nie mam pojęcia skąd tyle wody...
    Problemem jest to że wodę zauważyłem dziś przypadkiem poprawiając dywanik a samochód odebrałem w czwartek ( robili tylko zbieżność) więc nie bardzo moge im coś zarzucać...
    W ostatnim czasie były wymieniane w samochodzie tylko filtry i olej i nigdy nie było nigdzie wody.
    I tak jak wspominałem do dziś nie padał deszcz...

Drugim kłopotem jest jak to wysuszyc. Garaż mam nie ogrzewany a pogoda dupy nie urywa obecnie...

Jeśli ktoś ma jakieś sugestie to bardzo proszę o pomoc
    Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar motodoktor1
    Mieszka w
    RZESZÓW
    Auto
    ALFA 159 SW 2.4JTDm 210KM/250 KM by Weloo i 3200GT 2001 375KM V8

Domyślnie

WitaM!Suszenie najlepiej zacząć od zdjęcia listwy z progu i podniesienia dywanu jak najwyżej.Zostawiać podniesiony gdy nie używasz auta.Dobrze jest dmuchnąć tam farelką;UWAGA kontroluj suszenie byś nie puścił z dymem auta.Dobrym sposobem na wyciągnięcie wilgoci jest też podłożenie pod gumowe dywaniki a na dywan auta warstwy 3 czy 4 gazet;wymieniaj gazety co dwa czy trzy dni:UWAGA jeśli masz jasną tapicerkę na podłodze nie stosuj bo kiepskie farby drukarskie mogą czasem coś przebarwić.W podłodze znajdziesz też gumowy korek spustowy aby spuścić wodę jeśli jest jej duża ilość.Pozdrawiam

Mieszka w
    Radostowice
    Auto
    Alfa Crosswagon

Domyślnie

o dziekuje.
    A ten korek jest od spodu samochodu tak?
    to juz jedna sprawe miał bym wyjaśniona teraz pozostaje pytanie skąd ta woda

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar badylek_4
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Była 156 1,9 JTD 8V w sedanie, obecnie jest Alfa FL 156 Sportwagon 1,9 JTD 16V 140 KM

Domyślnie

A co do przyczyny, wiesz już skąd leci ta woda ????
    Po pierwszy sprawdził odpływy pod podszybiem może są zapchane i przelatuje przez mikrofilt i po wentylatorze leci do wnętrza kabiny .
    Po drugie sprawdził bym nagrzewnice/połaczenia może gdzieś jest nieszcelność - ale to raczej czułbyś zapach płynu chłodzącego ...

Mieszka w
    Radostowice
    Auto
    Alfa Crosswagon

Domyślnie

Sprawdze jeszcze raz dla pewnosci to podszybie. Jak narazie tapicerka wysycha deszcz nie pada wiec nowa woda sie nie pojawia.
    Kurcze mam nadzieje ze po prostu oni mi nalali przypadkiem wody podczas mycia
    Jak by woda spływała przez ten mikrofiltr to w sumie powinienem podczas lania woda zauważyc cieknącą wodę gdzies może w okolicach kolumny kierowniczej dobrze mówie?