Witajcie,
wczoraj zauważyłem, przy wciskaniu sprzegła jakby coś skrzypiało bądź obcierało czy miało kiedyś ktoś coś takiego i czy wystarczy polać wd-40 czy trzeba demontować skrzynie biegów i majstrować?
Witajcie,
wczoraj zauważyłem, przy wciskaniu sprzegła jakby coś skrzypiało bądź obcierało czy miało kiedyś ktoś coś takiego i czy wystarczy polać wd-40 czy trzeba demontować skrzynie biegów i majstrować?
A odbija Ci w ogóle ?
zlokalizuj gdzie skad te skrzypienie dochodzi.a do polewania wd40 tam nic nie ma.Napisał bartekp21
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Witam u siebie zaobserwowałem dokładnie to samo i doszedłem że dźwięk dobiega z miejsca połączenia pedału sprzęgła z takim jakby przedłużaczem wchodzącym do skrzyni.
Witam
Ja mam podobny dźwięk ale w czasie powrotu pedału sprzęgła.Pedał odbija normalnie.
A olej jest w skrzyni biegów ?
Olej jest,a ten dźwięk przypomina jakby tarcie o gumę.Czy może to byc jakaś uszczelka lub coś w tym stylu?
Raczej żadna uszczelka... Ciężko stwierdzić. A działo się coś ze sprzęgłem, np. ciężko chodziło, bądź wysprzęglik padł ?
Kompletnie nic się nie działo(przynajmniej według mnie),wszystko działa poprawnie tylko ten dziwny dźwięk ;//
Z wysprzęglikiem też nic nie było robione.
pedal raczej nie jest polaczony ze skrzynia.wszystkie AR maja hydrauliczne sterowanie sprzeglem..Napisał bartekpucus
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.