Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Półoś - używka czy GSP

jersey
    Gość

Domyślnie Półoś - używka czy GSP

Mechanik stwierdził, że powoli kończą mi się przeguby i najlepiej będzie, jeżeli kupie sobie kompletne półośki. Polecił poszperanie po aledrogo za używkami. Ponieważ mam awersję do używek, zastanawiam się nad nowymi ale... święta idą, potem nowy rok itd. i kasy brak. Nowe z górnej półki to 500 albo i więcej (1000+ za OE) za stronę więc musiałbym obejść się tanimi.

Warto kupić półośki produkcji GSP?

Czy jednak używkę? Co prawda mechanik powiedział, że mogę spokojnie czekać z wymianą do wiosny więc na upartego uzbierałbym kasę, ale z drugiej strony... to 12-letnie auto, nie wiem jeszcze czy na dożywocie (raczej nie). A komplet OE z wymianą to niemal połowa wartości auta.

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Mechanicy różne rzeczy gadają.
    Najlepiej chcieliby wymieniać pół samochodu na zapas.
    Jeśli nie ma żadnych objawówi i niepokojących odgłosów z przegubów, a osłony nie są popękane, to nie za bardzo widzę potrzebę wymiany czegokolwiek.
    Jak Ci coś padnie to się będziesz martwił.
    I uważaj na tego mechaniika, bo może ma ochotę te Twoje stare półosie jeszcze komuś zamontować jako regenerowane.

jersey
    Gość

Domyślnie

Mechanik to trójmiejski specjalista od Alf. Chwalony, także na KARPie (Michał z MM Service w Pruszczu) więc chyba nie chce zrobić mnie w balona. Tak jak pisałem - nie kazał mi wymieniać już, raczej przygotować się na konieczność wymiany za parę miesięcy (wiosna). A ja z racji tego, że nienawidzę jeździć w aucie w którym coś mi nie gra na 100%, a ja o tym wiem to myślę o przyspieszeniu tego terminu.

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

Lepiej pojedz do LeCar na Rotmanke zanim cos wymienisz. Jeszcze bardziej chwalony na KARP'ie niz MMS