Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Temat: AR 166 2.0 TS spala 17 l. gazu,co robic?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 2.0TS

Domyślnie AR 166 2.0 TS spala 17 l. gazu,co robic?

Witam,mam problem ze spalaniem LPG tzn.kreuje sie ono na poziomie spokojnie 17 L. w miescie pomimo wskazan kompa ktory wyswietla 13-14,paranoja jakas! Moje zapytanie jest takie,ile pala Wasze 166 z 2.0 T.S badz tez inne modele z 16v i czy to normalne?Gaz spece regulowali juz dwa razy i nic,wyczyscilem przeplywke no i tu wskazania spadly na kompie na LPG z 18 w miescie do 13-14 a fura dalej pali 17.....Mialem dysze 1.9mm i teraz mam wstawione podobno prawidlowe 2.6mm.A moze wstawic te mniejsze i spalanie spadnie?Moze cos mozna przy parowniku ustawic "Zawolli",zielone wtryski,ogolnie rece opadaja i tyle.POMOCY>>>>>>>>>>>>

Mieszka w
    Strzelce Krajeńskie/Kruszwica
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd

Domyślnie

po cholera 2 tematy na ten sam temat
    komp pokazuje spalanie benzyny
    jedyny problem jaki tu widze to problem z instalacją gazową zła regulacja padający reduktor/wtryski dobry gazownik nikt więcej nie pomoże
    zobacz ile pali Ci benzyny ale nie z kompa tylko w rzeczywistość bo może wina leży po stronie walniętej przepływki sondy brudnego filtra zużytych świec to tak na dzień dobry

- - - Updated - - -

po cholera 2 tematy na ten sam temat
    komp pokazuje spalanie benzyny
    jedyny problem jaki tu widze to problem z instalacją gazową zła regulacja padający reduktor/wtryski dobry gazownik nikt więcej nie pomoże
    zobacz ile pali Ci benzyny ale nie z kompa tylko w rzeczywistość bo może wina leży po stronie walniętej przepływki sondy brudnego filtra zużytych świec to tak na dzień dobry
    Kolejna alfa kolejne problemy

Auto
    Alfa Romeo 2.0TS

Domyślnie

No to sie dalej pytam,bo nikt nie odpowiedzial mi dalej czy to normalne zeby ten motur palil tyle gazu i ile pali Wam i to wszystko,dzieki.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    Giulietta 1,4 TB

Domyślnie

Moje 1,8 w 156 pali 12l w trybie mieszanym i 10l w trasie. A Ty masz większy silnik i cięższą budę. No i wszystko zależy od nogi. Jak pocisnę po mieście to i 17l może spalić. Kiedyś jak pocisnąłem po górach, to wyszło 20l.

Mieszka w
    Strzelce Krajeńskie/Kruszwica
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd

Domyślnie

podałem Ci przyczyny tak wysokiego spalania to powinieneś się domyśleć że pali za dużo no chyba że ciśniesz od świateł do świateł do odcięcia to i 20 zje
    Kolejna alfa kolejne problemy

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 164 Super 3,0 V6 24v

Domyślnie

Spalanie silnika zasilanego LPG jest około 20% większe. Komputer wskazuje 13-14L Pb więc 17L LPG jest prawidłowe.

Auto
    Alfa Romeo 2.0TS

Domyślnie

Aha,czyli jak mam 13-14l na kompiuterze to do tego te pare procent no i mamy 17,to juz nie pytam ile 2.5 ktore mialem kupic bierze......chociarz moze oscylowac w podobnych granicach i tu sie zaczne zastanawiacA jezeli chodzi o graty od gazu to wlozylismy dysze 2.6 i gazownik powiedzial ze teraz bedzie gites.....no i mam gites.Przeplywka zostala wyszyszczona porzadnie bo po zakupie byla zaolejona i w miescie komp nawet 18 l na Pb wskazywal,ale zabieg pomogl.Wymiana filtra byla tez i regulacja oczywiscie gazu rownierz,wiec teraz chyba sie trzeba przyjzec spalaniu Pb bo pali tyle co niegdys moje E 36 2.5 a dodam ze Alfa jezdze bardzo delikatnie,bez szalenstwa.Alfinka chlipie za duzo,bo kolezka ma Honde CRV II taki sam motor(tyle ze japonski) i pola mu w miescie 10l Pb,o co kaman???????

Użytkownik Pirat drogowy Avatar marian666666
    Auto
    166 2.5 V6

Domyślnie

no na pewno coś nawala, pewnie sonda lambda , nie zwalać absolutnie na lpg jak się na benzynie nie sprawdziło

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    OP/DZA
    Auto
    Służbowe wozidło pasek b7

Domyślnie

ja mam taki sam motor z lpg STAG 4, na kompie pokazuje 9,4l a według stacji to ok 10,5l. W większości to poruszam się po mieście i trochę trasy. Mi kiedyś paliła 12l ale wgranie na nowo mapy pomogło
    Ostatnio edytowane przez Lord1988_rr ; 30-11-2013 o 16:27

Kancelaria Odszkodowawcza RUBIKON Sp. z o.o. - dopłaty do zaniżonych odszkodowań OC

Krzysztof Dudek
    Tel: 796-045-012
    meil:k.dudek@kancelariarubikon.pl
    www.odszkodowania-wysokie.pl

Auto
    Alfa Romeo 2.0TS

Domyślnie

Ja mam "Zaviolli"czy jakos tak i parownik do 130 km. wiec to moze jest przyczyna....ale jak piszesz ze pali ten sam motor jakies 11 lpg Tobie pali to chyba najpierw zajze do sondy lambda,a naprawde leciutko gaz wciskam(teraz to mam juz na kompie jezdzac na lpg 14.4),macie jakies pomysly,moze kable na ktorych motorek przez chwilke na zimnym chodzi nie rowno? ale naprawde sporadycznie to sie przytrafia,pozdro dla Wszystkich