Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Częściowy zwrot kosztów

Użytkownik Pirat drogowy Avatar n.lukasz
    Mieszka w
    Marklissa
    Auto
    Alfa 147 1,9 JTD 2002, Hexagon V6

Domyślnie Częściowy zwrot kosztów

Witam. Mam małe pytanie może ktoś coś pomoże. Moja Bella dostała turbinkę po regeneracji. Po paru km pojawił się dziwny odgłos w silniku (zaczął piszczeć). Tel do firmy zajmującej się regeneracją -wszystko w porządku to coś innego. Dłużej nie czekając auto ląduje u mechanika, który wyciągnął turbo i zawiozłem na reklamacje. Na drugi dzień dostaje tel, że wszystko w porządku w środku było trochę nagaru.Dostałem wykresy z wyważarki. Turbina została zamontowana. Przez pierwsze 5km wszystko ok. Potem znów piski jeszcze gorsze niż przedtem. Zacząłem obwiniać warsztat, że coś sknocili. Wyciągnęli turbo i miało jechać znów na reklamację. Drobny przypadek sprawił, że klient warsztatu, który przyjechał odstawić auto obejrzał z ciekawości turbinę i zauważył minimalne pęknięcie na korpusie od strony wydechowej na które nikt inny nie zwrócił uwagi.
    I teraz mam pytanie czy mogę się starać od firmy regenerującej częściowy zwrot kosztów poniesionych w wyniku wizyt auta w warsztacie i demontażu turbo?

Użytkownik Świeżak Avatar supermajku
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156 SW 1,9 JTD 2001 115 PS

Domyślnie

poproś, nic nie szkodzi. najprawdopodobniej jest to wykluczone w warunkach gwarancji. Ale, żebyś nie został z niczym, to niech tobie dadzą voucher na jakąś kwotę i w usługach niech odpracują. kasy nikt już nie lubi i nie chce oddawać

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

J.W., poprosić zawsze możesz. Nawet żądać. W końcu płacisz za ich usługę oraz wiedzę, jest to w pewien sposób ich zaniedbanie.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar n.lukasz
    Mieszka w
    Marklissa
    Auto
    Alfa 147 1,9 JTD 2002, Hexagon V6

Domyślnie

Sprawa wygląda tak, że po drugiej wizycie turbo na reklamacji dostałem nowe po regeneracji z nowa gwarancją o nie wiem czy dalej ciągnąć tą sprawę. Bella hula a to jest najważniejsze.

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

Użytkownik Świeżak Avatar supermajku
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156 SW 1,9 JTD 2001 115 PS

Domyślnie

próbuj