Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Niknący głos radia w 156

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 156 JTD SW, 140KM

Domyślnie Niknący głos radia w 156

Cześć,

(poniżej pisząc radio się wyłącza, mam na myśli, że ginie głos, ale radio nadal się świeci, zmienia się RDS, płyta kręci się dalej, przeskakują piosenki)

w swoim 156 z 2002r (1.9JTD) mam problem z wyłączającym się samoistnie radiem.
    Na początku (jakieś pół roku temu) radio zaczęło się wyłączać. Nie było zasady kiedy. Czasami włączało się razem z samochodem, czasami kilka minut później. Nie musiało też samochodem zatrząść aby się włączyło (żadne dziury nie pomagały) Włączało się samo nawet jak samochód stał.

Myślałem, że to wina radia ale kupiłem inne i takie samo zachowanie. Radio fabryczne.

Teraz już w ogóle nic już nie słychać.
    Dociskałem wszystkie kable (do których udało mi się sięgnąć ręką), ale nic to nie pomogło. Głośniki też same w sobie są ok, gdyż zanik głosu jest natychmiastowy we wszystkich 5 głośnikach. Mam zestaw BOSE z tubą w bagażniku.

Czy moglibyście mi polecić kogoś (najlepiej w Poznaniu, a jeszcze lepiej gdzieś na Grunwaldzie, Grunwaldzka), kto mógłby się tym zająć. Sam nie chcę tego robić bo nie znam się na tym.

Z góry dzięki za pomoc.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 156 JTD SW, 140KM

Domyślnie

A gdziekolwiek w Poznaniu, polecicie jakiś dobry serwis car audio, gdzie poradzą sobie z 156?