Witam potrzebuję wymienić poduszkę silnika w 1,9 MJTD 16 V, jaką najlepiej kupić, czy jest może gdzieś opis jak wykonać wymianę samodzielnie - mam dostęp do kanału i podnośnika. Pozdrawiam
Witam potrzebuję wymienić poduszkę silnika w 1,9 MJTD 16 V, jaką najlepiej kupić, czy jest może gdzieś opis jak wykonać wymianę samodzielnie - mam dostęp do kanału i podnośnika. Pozdrawiam
Zależy która to poduszka.
Ta dolna koło rozrządu.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
A jakie są objawy walniętej poduszki silnika tej od rozrządu, bo podobno wizualnie nie da się tego ocenić, jedyną możliwością jest sprawdzenie pod demontażu... - czy tak rzeczywiście jest ?.
Pomoże ktoś ?.
No i najprawdopodobniej i mnie dopadł problem poduszki na 90 pod skrzynią. Podczas ruszania do tyłu gdy na dworze jest ok 0' silnik drży i wydobywają się dziwne dźwięki, pozatym podczas jazdy przy większym obciążeniu silnika samochód wibruje. Podważenie padło na poduchę hydrauliczną która kosztuje 600zł zamiennik u Geparda 127zł i pytanie czy jest sens się w to pakować. Dostęp do kanału będę miał po nowym roku, aby się upewnić czy to ta poducha. Apropos tą środkową pod skrzynią wymieniłem rok temu na zamiennik.
Powodzenia Wam życzę.
Ja u żony wymieniłem już 4 poduszki i auto nadal ma wibracje.. jest gdzieś temat gdzie ludzie próbowali zwalczyć wibracje.. chyba wszyscy się poddali.
Jak się zarazi wibracjami to już nie ma mocnych...
Ponawiam pytanie. Co sądzicie o zamiennikach tej poduszki gadanie typu "nie ma sensu robić" mnie nie satysfakcjonuje.
Hello, nikt nie wymieniał tej poduszki ??