Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: Problem z otwarciem samochodu. Pechowy dzień...

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v Distinctive '06

Domyślnie Problem z otwarciem samochodu. Pechowy dzień...

Witam,

Mam niecodzienną sytuację z moim samochodem. Odłączyłem akumulator w celu podładowania go w domu prostownikiem. Drzwi oczywiście wszystkie zamknąłem, maskę zatrzasnąłem. Dzień później chciałem otworzyć zamek z kluczyka. Okazało się, że jest zamarznięty. Podgrzałem go suszarką co przyniosło efekt. Zamek już się otwierał i zamykał. Pech chciał, że próbie otwarcia drzwi klamką, która również była zamarznięta, usłyszałem tylko lekkie uderzenie, a następnie poczułem luz na klamce. Najprawdopodobniej zerwała się linka Jak można mieć takiego pecha? Tego nie zrozumiem.

Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Próbować jakoś otwierać drzwi drutem poprzez wewnętrzną klamkę? A może jest jakiś sposób na otwarcie maski z zewnątrz? Czy może pozostaje mi tylko bicie szyby?

Użytkownik Romeo Avatar interside
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    AR 159SW 1,9jtdm 8v

Domyślnie

Do kabli rozrusznika się nie dostaniesz? trzeba by jakoś osłonę zdemontować. bo innego miejsca na podpięcie napięcia nie kojarzę.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

Samochód stoi na parkingu przed blokiem, jest mróz powyżej 10 stopni Celsjusza, więc raczej nie wchodzi to w grę.

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Zamiast wybijać szyby, taniej będzie jak wezwiesz sobie jakąś firmę która zajmuje się awaryjnym otwieraniem samochodów.
    Zobacz w swoim ubezpieczeniu może przysługuje ci z niego taka usługa? A jeśli nie to wujek google ci pomoze w poszukiwaniu takiej firmy.

Użytkownik Rowerzysta Avatar scout
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 Sportwagon 2,0 JTDM 2011

Domyślnie

Cytat Napisał Ariel Zobacz post
    Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Próbować jakoś otwierać drzwi drutem poprzez wewnętrzną klamkę? A może jest jakiś sposób na otwarcie maski z zewnątrz? Czy może pozostaje mi tylko bicie szyby?
    Możesz spróbować drutem , zamki w 159 (przynajmniej u mnie) się nie ryglują podwójnie więc z klamki wewnętrznej powinno dać radę. W razie czego mam takie poduszki pompowane do uchylenia ramki drzwi. Uzupełnij w profilu skąd jesteś.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

Jestem z Bydgoszczy, więc raczej odpada pomoc z Twojej strony, ale dziękuję bardzo za chęci. Też tak myślałem żeby spróbować tym drutem, lecz poszedłem do samochodu i przyglądnąłem się jak to wygląda. Boję się, że uszkodzę lakier, uszczelkę i jeszcze nie dam rady tego otworzyć. Raczej ciężko byłoby dojść takim drutem do tej klamki i jeszcze ją jakoś pociągnąć żeby otworzyć.

Użytkownik Romeo Avatar Arturek
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Masz może w tylnych drzwiach szyby na korbkę ? ale pewnie mało prawdopodobne...

Użytkownik Świeżak Avatar Tomaszzz
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Berlina 159, 06, 2.4 Turboklekot

Domyślnie

Zadzwoń do firmy która zajmuje się awaryjnym otwieraniem aut, jak już kowal78 mówił, zapłacisz ~150 PLNów i będziesz miał auto otwarte w 20sekund no i nic Ci nie uszkodzą

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomio
    Mieszka w
    Olkusz, okolice...
    Auto
    Była AR 159 SW, Distinctive Q-Tronic, jest Opel Insignia

Domyślnie

Cytat Napisał Tomaszzz Zobacz post
    Zadzwoń do firmy która zajmuje się awaryjnym otwieraniem aut, jak już kowal78 mówił, zapłacisz ~150 PLNów i będziesz miał auto otwarte w 20sekund no i nic Ci nie uszkodzą
    Pod warunkiem, że nie trafi się na firmę rodem z USTERKI

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Arturek Zobacz post
    Masz może w tylnych drzwiach szyby na korbkę ? ale pewnie mało prawdopodobne...
    "Niestety" pełna elektryka.

Cytat Napisał Tomaszzz Zobacz post
    Cytat Napisał tomio Zobacz post
    Pod warunkiem, że nie trafi się na firmę rodem z USTERKI
    Tego się właśnie obawiam. Może mógłby ktoś polecić dobrą firmę z okolic Bydgoszczy?