Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Nie równa praca silnika i kontrolka wtrysku [Twin Spark]

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Płock - Sierpc
    Auto
    Alfa Romeo 1.8 Twin Spark 144KM 1998r Sedan

Unhappy Nie równa praca silnika i kontrolka wtrysku [Twin Spark]

Witam was mam problem z AR 156 1.8 TS otóż autko spisywało się dobrze do dziś. Wczoraj z konieczności musiałem na noc zostawić samochód na dworze, dziś rano chciałem ją odpalić no i aku nie dał rady z tym że jak wsiadłem do samochodu i przekręciłem kluczyk to wszystkie kontrolki zgasły, no ale co nie miałem innej możliwości bo auto stało 500m od domu i musiałem wyjąć aku żeby podładować, no i podładowałem włożyłem z powrotem zapalił ale jak klekotał jak diesel i co jak dodałem gazu to nie chciał wchodzić na obroty i gasł. No wiec odpaliłem poczekałem aż sie rozgrzeje na wolnych obrotach i cały czas towarzyszyła mi świecąca kontrolka wtrysku i nie równa praca silnika jak sie rozgrzał to już tak nie klekotał. Sam go gasiłem i zapalałem to kontrolka na chwile zgasła i po chwili znów sie zapaliła tak że no nie wiem co to może być troche śniegu pod maske nawiało na silnik może jakieś przebicie sie zrobiło. Sam nie wiem co może być problemem czy świece czy co ale nie wiem czy jak by był problem ze świecą to czy by sie paliła kontrolka no nie wiem było dobrze i nagle takie coś

ViP Znawca Avatar cinas
    Mieszka w
    Tomaszów Maz. czasem Piła
    Auto
    Alfa 159 SW -> 2007->1.9 16v JTD->136KM

Domyślnie

Jak długo aku ładowałeś?? Takie coś miałem jak aku było bardzo słabe. Jeśli to nie pomoże należy świece zobaczyć ( może są w kąpieli olejowej ) , kable czy nie mają przebicia, zobaczyć połączenie masy.

Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
    Jest
    klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
    ALFA-i każdy dzień jest inny

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Płock - Sierpc
    Auto
    Alfa Romeo 1.8 Twin Spark 144KM 1998r Sedan

Domyślnie

No tak około godzinki może półtorej nie więcej. No i po tym podłączyłem aku odpaliłem po chodził z 5 min i chciałem ruszyć no ale nie dał rady i zgasł potem miał problem z odpaleniem, ale zapalił no i tak chodził aż temeratura doszła tak do 60-70 stopni i zaczął nie równo pracować trzęsło całą budą itd ale juz mogłem sobie do domu dojechać no i przyjechałem wstawiłem do garażu to miał już 90stopni wiatrak chodził ten cały śnieg co był w pokrywie silnika stopniał ale no chodzi dalej jak traktor sam nie wiem czy to przez to że aku wyjmowałem czy przez to że nocowała pod chmurką i sie obraziła na mnie za to i teraz grymasi