Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Był prąd nie ma prądu.

Użytkownik Embrion
    Auto
    156 2.5 v6 98rok

Domyślnie Był prąd nie ma prądu.

Witam
    Na wstepie chcialbym zaznaczyć że czytalem podobne tematy jednak żaden nie odpowiada mojemu przypadkowi...
    Wiec zacznijmy od poczatu
    Silnik 2.5 v6 zadbana, z elektryka mialem problem od mometu kupna dokladnie nie miala świateł jednak po wymianie calego staffu ( nie znam fachowej nazwy) wlacznika swiatel zewnetrznych i dzwignie wycieraczek, elektryk że tak nazwe tego samochodowego znachora poprowadzil jakos na sztywno przewód od tej pory po przekreceniu kluczyka wlaczaly sie swiatla mijania.
    Kolejny problem z ukladem elektrycznym pojawil sie niecaly rok temu mianowicie po odebraniu auta od mechanika ( nie chciała odpalać )
    Nastapil nowy problem teraz nie chciała sie zgasić xD
    Po powrocie do mechanika wyjął on kondensator kostke drugą od lewej dokladnie i wszystko bylo w porzadku :|
    Natomiast pozniej odczepil mi się podczas jazdy jeden z odchodzący ch od plusa pod bezpieczniki kabel, dopuki nie dojechalem do domu (powrót z Poznania do Gliwic)
    Kilka razy tracil i zyskiwal zasilanie. Gdy juz naprawilem ten kabel wszystko bylo ok jezdzila jak marzenie ( koniec końców nowe sprzeglo / zawieszenie )
    Problem nastapil po kilku dniach gdy dalem kluczyki ojcu. Nie udalo mu sie odpalic belli i zgubił sie prąd w samochodzie :|
    Najgorsze jest to że zapiera sie ze tylko kluczyk przekrecil a widziałem że spowrotem zostal wlozony ten kondensator ( dzieki którego braku sie gasila).
    Akumulator ma prad sprawdzalem miernikiem po bezpiecznikach pod maską. .. i jestem głupi pomozcie proszę nie chce wymienic jej na jakiegos Passata blee.
    Wiem ze dlugo ale wydaje mi sie że w takich przypadkach wiecej informacji na temat moze pomóc.
    Dzieki z gory za pomoc (stoi 2 miesiac żal mi jej pomocy!!! )

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barsliw
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

Przede wszystkim to znajdź sobie jakiegoś myślącego elektryka samochodowego a nie jakiegoś druciarza, co Ci światła na sztywno podłączył. Dżizas.

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Embrion
    Auto
    156 2.5 v6 98rok

Domyślnie

Najlepsze jest to że tamten znachor byl elektrykiem i na dodatek mechanikiem, co mialem zrobić ? To nie jest pójście po bułki i mleko rano do sklepuNie stalem nad nim i nie patrzylem co robi? A przecież sam sie we wiazki nie wplatam bo narobie wiecej syfu?Tak ba marginesie jak jakieś pomysly?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Jak kolega wyżej.
    Kumatego elektryka.
    Uzupełnij profil o miejscowość to może ktoś ci da jakiś namiar.
    Moja Bella