Witam mam takie pytanko, jaką macie wysokość od środka koła do rantu błotnika ??
Bo ja mam przód 33,5 cm a tył 30,5 cm. na 14 calowych felgach. Chce podnieśc zawieszenie z tyłu ale nie wiem jaką różnice ma seryjna alfa pomiędzy przodem a tyłem.
Witam mam takie pytanko, jaką macie wysokość od środka koła do rantu błotnika ??
Bo ja mam przód 33,5 cm a tył 30,5 cm. na 14 calowych felgach. Chce podnieśc zawieszenie z tyłu ale nie wiem jaką różnice ma seryjna alfa pomiędzy przodem a tyłem.
Podnieść?? A moża spytać o cel takiego zabiegu? :roll:
Jak podnosic to całośc, a podniesienie zawieszenia(całego) rozumiem. Jak ktoś nie rozumie to zapraszam do Wrocławia.
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
Obecnie posiadam rozpórkę eibacha i purpurowe ( półtwarde) sprężyny eibacha -35 mm dedykowane do seryjnych amorków, które są praktycznie nowe. Jednak ze ostatnio wymieniałem silnik z 2.0 na 1.8 oraz wyrzuciłem wszystko od klimy z pod maski ( było zepsute) to auto sie uniosło z przodu. Co do tyłu to mam benzynki do pełna oraz butle gazowa do tego sub oraz wzmacniacz, narzędzia itp., więc dupcia siedzi i wygląda to troszkę dziwnie. Moim celem jest podniesienie tyłu o 3 cm raczej, żeby wyglądało to proporcjonalnie.Napisał Damian
Wrzuc fotki to ocenimyZdaje mi sie, ze tyl auta nie powinien byc nizej od przodu, no jakze bedzie sie to prowadzic. Jeszcze zedytuje, kolego czemu wymieniles silnik na slabszy
![]()
155 V6 była
155 TS była
156 V6 była
156 GTA była
155 TS była
x3 japonce były
156 V6 była
x1 japoniec jest. Zycie.
Zamiast podnosic tyl, obniz przod![]()
Il cuore ha sempre ragione.
Senza cuore saremmo solo macchina...
Myślałem o tym jednak z tyłu czasami mam komplet pasazerów. Do tego czasami mam problem z przejechaniem przez przejazd kolejowyNapisał Milano_155
dlatego chce podniesc tył o jakies 3 cm gumami do usztywniania zawieszenia ( te co daje sie pomiędzy zwoje). Niechce zmieniac tylnich spręzyn bo te sie sprawuja lepiej niz seryjne a przodu raczej nie będe podcinał bo moga być później problemy i moge micha przywalic w coś
![]()
Witam ja równiez mam taki problem że mi siedzi tył. I kolege bardzo dobrze rozumiem że chce ja podniesc znam Wrocław a Wałbrzych lepszy nie jest raczej niekiedy i gorszy. Z tym że ja chce wymienic amortyzatory i sprężyny tylko nie wiem na jakie zeby mi sie samochodzik podniósł i to najlepiej wiecej niz 5 centymetrów gdyż jeżdże czasami z zapakowanym bagaznikiem. Zastanawiałem sie nad sprężynami utwardzanymi tylko nie wiem czy zdało by to egzamin. Co do kosztów nie wiecej niz 800 zł na kmplet sprężyn i amortyzatorów. Niestety z rękawa kasa mi nie leci. Jaką firme wybrać i jakie spreżyny wsadzić żeby sie podniosła dupa??
Mi też w 155 siadł Tył i kupiłem nowe sprężyny KYBa i teraz jest OK za komplet do tyłu zapłaciłem około 400 zł i to była zwykła seria
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995