Był tu gdzieś temat o naprawie ECU od 147 w celu "odzyskania" zasięgu pilota fabrycznego do otwierania auta..

W moim przypadku to musi być problem z ECU.. pilot zmontowałem sobie nowy jakiś czas temu.. nowa obudowa, nowa(używana ale idealna płytka) bo moja była padnięta, nowa bateria, pastylka immo przełożona i zaprogramowany został FESem ale mimo to działa wybiórczo czasem zamknie czasem otworzy a czasem w ogóle nie działa.. i dodam że to działa tylko w odległości 1-2cm od szyby bocznej kierowcy..

Także dorastam do myśli że trzeba te ECU naprawić bo brakuje mi otwierania drzwi i bagażnika z pilota jak również domykania szyb.. a nie chcę montować zewnętrznego sterownika centralnego zamka, wolałbym to naprawić..

Więc czy ktoś ostatnio ogarniał naprawę ECU może i wie co i jak? albo może ktoś wie gdzie jest ten wątek z naprawą ECU (tam jakieś lutowanie kabla jako anteny się odbywało itp.)

BTW. może ktoś ma doświadczenie z firmą poniekąd znaną Grabowski ecu naprawy czy oni coś takiego skutecznie naprawią czy za ich honorarium już lepiej kupić drugie ecu i jakoś je dostroić pod swoje auto (o ile to możliwe)