Koledzy..
Mam pewien problem który zaczął się około roku temu.. po zmianie przełącznika zespolonego + taśmy.
Ponieważ chciałem mieć dostęp do komputera wymieniłem wspomniany przełącznik zespolony ta taki z opcją set. Zegary miałem odpowiednie więc kupiłem na allegro przełącznik no i wszystko było niby wporządku ale.. od czasu tego zabiegu nie miałem klaksonu.
Teraz stwierdziłem, że nadeszła pora zrobić coś z tym i zauważyłem dziwną rzecz...
Taśma którą mam - wychodzi z niej kabel który wpina się w kostce w kierownicy która dotyczy klaksonu. No i oczywiście kabel poduszek.
Natomiast co dziwne? Posiada ona tylko jedną kostkę na wpięcie przewodu (2 pin) odpowiedzialnego za poduszkę. Brak możliwości wpięcia przewodu od klaksunu... pomimo wychodzącego wspomianego kabla.
Co ciekawe.. możliwe, że jest gdzieś głębiej a go nie znalazłem - nie mogłem zlokalizować kabla który powinien być odpowiedzialny za klakson w kolumnie kierowniczej. I tu koledzy pytanie? Jak to powinno działać / wyglądać?
1. Nie znalazłem kabla pomimo, że powinien być? (tak mi się wydaje bo klakson był) + zmiana taśmy i powinno być ok?
2. Działa to jakoś inaczej? (jak?)
Proszę o pomoc bo nie chciałbym sobie generować zbędnych kosztów na eksperymenty + chciałbym wiedzieć co kupić/zmienic..
Załączam zdjęcia mojej aktualnej taśmy..
![]()