Witam, bo kombinowaniu w kompie fesem (robilem osiowanie proxi) nie dziala mi podgrzewanie tylnej szyby i lusterek oraz odparowywanie szyb (ten przycisk obok podgrzewania tylnej szyby) co sie mogło stac?? prosze o pomoc, odpinianie aku nie pomaga
Witam, bo kombinowaniu w kompie fesem (robilem osiowanie proxi) nie dziala mi podgrzewanie tylnej szyby i lusterek oraz odparowywanie szyb (ten przycisk obok podgrzewania tylnej szyby) co sie mogło stac?? prosze o pomoc, odpinianie aku nie pomaga
Mam podobny problem, z dnia na dzień przestały działać obie funkcje. Bezpieczniki ok, błędów w mesie nie ma...przynajmniej nie znalazłem. Jak ogarnąłeś temat?
Witam. U mnie nie również nie działa podgrzewanie tylnej szyby. Przekaźnik słychać, lusterka grzeją a szyba nie. Gdzie szukać usterki? Wiem że jedna kostka jest na tylnym słupku pod zaślepką AIR BAG, ale żeby się tam dostać muszę demontować tylną półkę. Gdzie jeszcze znajdują się jakieś kostki lub coś co może być przyczyną awarii? Samochód to alfa 159 sedan.
Zamieniłem je miejscami i nic, na kostce przy szybie nadal nie ma prądu. Wie ktoś gdzie idą jakieś kostki, styki itp, od podgrzewania? Gdzie mam szukać zaniku napięcia?
Na tej wtyczce właśnie nie ma napięcia. Odpiąłem ją od szyby i podłączyłem żarówkę na czas testów. Szukałem tego kabla pod kierownicą, jakiejś wtyczki, sprawdzałem wszystkie bezpieczniki (jeśli się nie mylę to od szyby jest F40, tak? czy może jeszcze jakiś?). Znalazłem tylko dokładaną instalacje od telefonu. Jako ciekawostkę dodam, że po skończeniu próby naprawy i skręceniu wszystkiego, chciałem wjechać do garażu. Samochód zaczął wariować, zaczęły wyskakiwać różne błędy, od wody w filtrze paliwa, aż po zapchany dpf, zegary gasły po wciśnięciu start, radio migało, klimatyzacja się włączała, jak na choince. Odłączyłem akumulator na godzinę i jak na razie jest wszystko ok. Oprócz działającej szyby.
Dołączę się do tematu z moim problemem - a mianowicie nie działa mi jedna ścieżka w grzaniu szyby tylnej. Jest to o tyle denerwujące, że jest to środkowa ścieżka i trochę przeszkadza w widocznościDa się to jakoś naprawić czy zostaje tylko wymiana szyby?
Klej przewodzący do szyb samochodowych Twoim przyjacielem![]()
W moim przypadku pomogła wymiana panelu sterującego klimatyzacja, kosz na allegro 30 zł i wszystko super działa![]()