Witajcie,
Od pewnego czasu rozgladam sie za "nowym" samochodem dla siebie. Obecnie jezdze Peugeotem 407 3.0 V6 (220KM), automat + dobra instalacja LPG.
Obejrzalem juz sporo samochodow, mam dosc nietypowe wymagania.... i Julka jest moim faworytem.
Rozgladam sie za wersja 1.4 170KM, bo dzwiek diesla.... nie dla mniei koniecznie z pakietem SPORT (czerwona nic wyglada pieknie!)
W zwiazku z dosc ograniczonym budzetem chcialem sie Was poradzic w kilku kwestiach:
1) czy warto kupowac samochod uzywany, z niewielkim przebiegiem (obecnie mam na oku koncowke 2010, 29 tys przebiegu, sprzedawany przez salon) czy lepiej mimo wszystko odczekac, dozbierac i kupic nowy, lecz z gorszym wyposazeniem ? Moje pytanie glownie dotyczy problemow z egz. z poczatkowego okresu produkcji o ktorych czytalem na forum (np problemy ze skrzynia biegow, aktywatorem....a moze cos jeszcze ?)
2) bardzo malo informacji jest na forum (albo ja zle szukalem) na temat podnoszenia mocy w wersji benzynowej. Takie uslugi oferuje np VTech. Robil ktos chipa w benzynie ? Czy samochod zachowuje sie w 100% poprawnie i nie ma problemow ? V6 z tego nie zrobie, przyzwyczajenia robia swoje, wiec chociaz troche moca bym nadgonil
3) Znalazlem bodaj dwa watki dotyczace montazu fabrycznej nawigacji - czy ktos moze rozpoznal juz temat (bo watki stare) ? Robilem taki zabieg w Peugeocie i bylo naprawde prosto (kupilem caly zestaw lacznie ze swiatlowodem i innymi przewodami i montaz trwal moze ze 3h)
4) Jak to jest z wymiana oleju w benzynie 170KM ? czytalem ze nie da sie tego zrobic poprawnie bez interfejsu diagnostycznego ? Cos sie kalibruje ?
Z gory dziekuje za wszelkie opinie, bylaby to moja pierwsza alfa wiec prosze o wyrozumialosc![]()