witam,
jakiej firmy klocki kupic do przodu do 159?
W sumie dobrze by bylo gdyby:
-nie piszczaly
-nie pylily zbyt mocno
pozdrawiam
witam,
jakiej firmy klocki kupic do przodu do 159?
W sumie dobrze by bylo gdyby:
-nie piszczaly
-nie pylily zbyt mocno
pozdrawiam
Stawiałbym na Ferodo ewentualnie TRW
Pozdr.![]()
może napisz jaki dopuszczalny przedzial cenowy.ja wymienilem tydzien temu na klocki EBC green stuff + tarcze zimmermana i jest fajnie, samochod bardzo dobrze hamuje, pylenia nie zauwazylem zadnego, przod nie piszczy...
Pojawil sie natomiast inny problem, po wymianie, klockow i tarcz na przodzie zaczely mi piszczec tylne hamulce (nie byly wymieniane, bo wedlug mechanika dadza rade jeszcze przez jakis rok), wymieniany byl tez plyn hamulocwy...mial ktos cos podobnego ?
Ja zmieniłem 2 miesiące temu przód i tył na Brembo(klocki+tarcze) o ile hamuje to w miare dobrze to piszczenie przodu doprowadza mnie do szału.
Chyba najbardziej polecany na tym forum zestaw to klocki Ferodo najlepiej DS Performance i tarcze Brembo. Ale z klockami to jest grubszy tematwymieniałem u siebie w piątek i kupiłem sobie Ferodo Premiery FDB 4206, ale okazało się, że są to klocki do zacisków tzw. "małe" Brembo, a u mnie akurat jest duże. Do dużego podobno nie idzie chwilowo dostać Ferodo, więc zostają TRW albo Bosche. Sam skusiłem się na TRW. Ale możesz mieć także zaciski ATE, wtedy możesz wybierać w znacznie szerszej gamie klocków
(jeżeli masz zaciski typu małe BREMBO chętnie w okazyjnej cenie sprzedam swoje nowe klocki Ferodo jw.
- pisać na PRIV)
Pamiętaj o zestawie montażowym (szpilki i blaszki) zapiekają się te szpilki i trzeba ciąć u mnie właśnie tak się stało i musialem 2 dni czekać Kupiłem tarcze brembo a klocki TRW bo Ferodo DS majątek mam duże zaciski
Cinsoft The best