Cześć,
Mam problem z opadniętymi drzwiami - ciężko się zamykają a po dzwignięciu ich do góry wyczuwam luz góra/dół. Da się to jakoś wyregulować/skasować luz? Na zawiasach są jakieś małe śrubki wkręcane w sworzeń - do czego one służą?
Cześć,
Mam problem z opadniętymi drzwiami - ciężko się zamykają a po dzwignięciu ich do góry wyczuwam luz góra/dół. Da się to jakoś wyregulować/skasować luz? Na zawiasach są jakieś małe śrubki wkręcane w sworzeń - do czego one służą?
mam podobny problem z wersja 5 drzwi lekko siadły drzwi i nie przylegają uszczelki i jest szum w aucie czy zawiasy maja regulację? bo zamek na pewno nie ma a nie chce mi wciemno drzwi ściągać
Kolejna alfa kolejne problemy
z tego co wiem to zamek ma regulację bo sam delikatnie regulowałem żeby drzwi przylegały bliżej uszczelek 2xtorx.
Można wyregulować drzwi przednie bez ściągania nadkola?
Można regulować zamkiem - "ucho" na nadwoziu ma odpowiednią możliwość przesuwania po odkręceniu lekkim.
Co do zawiasów nie próbowałem ich ruszać.
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Tak można regulować drzwi bez ściągania błotnika z tym że trzeba uważać żeby nie porysować kluczem jego rantu przy dokręcaniu. Otwierasz drzwi na 3/4, podstawiasz podnośnik pod nie, popuszczasz śruby, góra-dól to już podnośnikiem, dokręcasz i sprawdzasz czy jest ok.
Ostatnio edytowane przez Marco21 ; 21-03-2014 o 23:09