Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: Alfa Romeo Mito wycena

Użytkownik Embrion
    Auto
    MiTo

Domyślnie Alfa Romeo Mito wycena

Witam, mam okazję kupić Mito tylko nie mam zielonego pojecia na temat samochodu. Mito pochodzi z włoch(od znajomego), pierwszy właściciel, 2011 rok 7500km przebieg. Silnik 1,4 78km. Tylko tyle wiem o samochodzie. Cena którą mi zaproponowano to 8tys euro. Mam pewne wątpliwości czy samochód wpadnie w moje gusta. Moje wymagania to wygodne siedzenia i w miarę dobre wygłuszenie, oraz dobre zawieszenie (chodzi mi o wygodę). Obawiam się, że po kupnie Mito rozczaruje mnie ze względu na to, iż jest to miejski samochód. Chciałbym aby ktoś napisał obiektywną opinie bo już od dawna marzy mi się Alfa Romeo ,a nie potrafię się na nic zdecydować.

Ps. Czy jest możliwość dołożenia Turbo do tego silnika ? Nie za bardzo zależy mi na osiągach ale parę dodatkowych koni podczas wyprzedzania zawsze sie przydaje
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ATT07102.jpg
Wyświetleń:	566
Rozmiar:	34.3 KB
ID:	125600   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ATT59851.jpg
Wyświetleń:	557
Rozmiar:	270.1 KB
ID:	125601   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ATT61047.jpg
Wyświetleń:	553
Rozmiar:	35.6 KB
ID:	125603   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ATT61309.jpg
Wyświetleń:	553
Rozmiar:	30.8 KB
ID:	125604   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ATT89557.jpg
Wyświetleń:	558
Rozmiar:	39.0 KB
ID:	125605  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ATT95176.jpg
Wyświetleń:	540
Rozmiar:	28.5 KB
ID:	125606   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ATT99530.jpg
Wyświetleń:	550
Rozmiar:	33.9 KB
ID:	125608  

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

marny silniczek, będziesz jęczał na brak mocy, nie wiem czy można tam coś dokładać ale nawet jeśli to z gówna bata nie ukręcisz...
    siedzenia "w miarę" wygodne, dość dobrze sie tam siedzi ale spokoju nie zaznasz bo wydech warczy zupełnie bez potrzeby,
    natomiast pozytywna sprawa to to że zapodasz sobie lpg i będziesz tanio sunął po wsiach i miastach pięknego kraju, samochodzik zrobiony na punciaku to i serwis będzie taniutki, zresztą mito jest bezawaryjne za jednym wyjątkiem koleżanki z forum ....

Użytkownik Świeżak Avatar sztandar
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155 KM

Domyślnie

Ja użytkuje od pół roku i jestem bardzo zadowolony daje dużo frajdy tyle, że nie kupuj w tej wersji jeśli benzyna to wersje TB 155KM albo QV daje frajdę.

Użytkownik Embrion
    Auto
    MiTo

Domyślnie

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Również uważam, że mocniejszy silnik byłby lepszy ale tak jak pisałem jest to auto od znajomego z bardzo niskim przebiegiem i chodzi mi głownie o tą wersję. Już wcześniej napisałem, że na mocy nie za bardzo mi zależy. Ale dzięki wielkie za opinie co do wygody

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Co do wygody to fotele bardzo wygodne nawet w dłuższych trasach, wytłumienie na trasie na małych obrotach nie drażni, jak się jeździ na obrotach to jest głośno, ale ja to traktuję jako plus bo silnik brzmi bardzo przyjemnie, zawieszenie twarde i daje po tyłku na nierównych drogach, ale takie ma być samochód bardzo ładnie trzyma na zakrętach. Osobiście nie kupiłbym wersji słabszej niż 135KM bo właściwie traci się całą frajdę z jazdy. Co do miejsca w środku kierowca i pasażer mają sporo przestrzeni jak na samochód z tego segmentu, z tyłu miejsca mało, ale spokojnie da się jechać w 4 osoby w trasę. Miejsca w bagażniku wystarczająco po złożeniu tylnej kanapy można zmieścić 2 rowery.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał Hero Zobacz post
    Bardzo dziękuję za odpowiedź. Również uważam, że mocniejszy silnik byłby lepszy ale tak jak pisałem jest to auto od znajomego z bardzo niskim przebiegiem i chodzi mi głownie o tą wersję.
    Z tego co się orientuję, to ta wersja (78KM) to "wykastrowany" silnik 1.4 105KM, więc zmiana z 78 -> 105 KM to kwestia tylko wgrania nowych map do ECU. Każdy średnio ogarnięty tuner zrobi Ci to za standardową kwotę. Ja wiem, że 105KM doopy nie urywa, ale zapewne różnica do 78 jest odczuwalna. Wygląda to w praktyce tak, że wersja 78KM przestaje ciągnąć przy pewnych obrotach, a wersja 105 kręci się dalej
    Przebieg zachęcający
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Wuwua
    Auto
    była 145 1.6TS jest Mito 1.4TB 120KM

Domyślnie

Autko jest bardzo fajne. Do miasta w szczególności. Jeśli jednak szukasz komfortu - to nie bardzo. Zawieszenie jest twarde bardzo, a jak jeszcze duże felgi - to na polskich dziurach jest ciężko.
    Ale z drugiej strony Miciak sunie jak po szynach. Coś za coś.
    Fotele - super, na trasę są świetne.
    Słabo wypada ergonomia, uchwyty na kubki, mizerne schowki.

Ale ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu.

Cytat Napisał sztandar Zobacz post
    Osobiście nie kupiłbym wersji słabszej niż 135KM bo właściwie traci się całą frajdę z jazdy.
    Najwyraźniej każdy szuka innej frajdy. Ja mam wersję 120KM i jest całkiem żwawa. Jednak 78KM to faktycznie ciut przy mało, ale autor podkreśla, że nie zależy mu na mocy...

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Autor nie próbował nawet jazdy tym modelem więc nie wie co traci. Trochę egzemplarzy jest wystawionych więc pierwsze co powinien zrobić to umówić się i przejechać tym samochodem żeby spróbować jak mu podpasuje, a już na pewno porównać sobie najsłabsze wersje silnikowe z mocniejszymi i nagle może się okazać, że jednak trochę na tej mocy będzie zależeć :] no chyba, że ktoś szuka Alfy z osiągami porównywalnymi do Fiata Pandy bo taka niestety prawda o tej najsłabszej wersji.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    MiTo 1.4T/ Panda

Domyślnie

Cytat Napisał Hero Zobacz post
    jest to auto od znajomego z bardzo niskim przebiegiem i chodzi mi głownie o tą wersję.
    znaczy wersja junior 78km bez żadnego dodatkowego wyposażenia?
    taką wersje kupisz w salonie za 50k, 8k EUR plus opłaty i sprowadzenie, ja wiem czy warto? dodatkowo gwarancja się już skończyła...
    Przejrzyj ogłoszenia, Mito z przebiegiem 30kkm to nie jest rzadkość, a bywają i z mniejszymi.

Proszę nie obrażać mojej Pandy, ma 69 koni a masę dużo mniejszą, więc myślę że by spokojnie objechała Mito 78km ;]

Użytkownik Rowerzysta Avatar marekm
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    służy do jazdy, a nie do oglądania

Domyślnie

odpowiadając konkretnie: MiTo ma średnie siedzenia i kiepskie wygłuszenie.