Witam.
Czy to jest normalnym zjawiskiem kiedy mam założony gaz sekwencyjny w swojej Alfie i żeby w jednym momencie spalal gaz i benzynę? Dodam tyle ze gaz w mojej Alfie jest założony od początku.
Wysłane z XPERIA SP
Witam.
Czy to jest normalnym zjawiskiem kiedy mam założony gaz sekwencyjny w swojej Alfie i żeby w jednym momencie spalal gaz i benzynę? Dodam tyle ze gaz w mojej Alfie jest założony od początku.
Wysłane z XPERIA SP
Raczej nie ma takiej możliwości. Przy sekwencyjnej instalacji auto zapala i pierwsze kilometry pokonuje na benzynie, a po osiągnięciu odpowiedniej temperatury silnika przełącza się na gaz. Dlatego przy sekwencji musisz tankować też benzynę. Nie ma możliwości tak jak w instalacjach zwykłych starej generacji odpalenia auta na gazie. Ale żeby jednocześnie (w tym samym momencie) spalał benzynę i LPG to raczej niemożliwe.
Możliwe jeśli uszkodzony został emulator wtryskiwaczy benzynowych.
Jednocześnie to chyba raczej nie, bo by sie zalała i zgasła albo przynajmniej dusila. Możliwe jest za to podpieranie sie benzyna gdy parametry instalacji wychodzą poza założenia.
Możesz tez mieć dziurę w baku![]()
Nie no dziury w baku raczej nie mam ;-) a ten emulator wtryskiwaczy jakiś drogi jest?
Wysłane z XPERIA SP
W sekwencji ten "emulator" to jest sterownik/komputer od gazu
Właśnie chyba najlepszym wyjściem bedzie jak pojadę do kogoś kto podłączy mój gaz w samochodzie i powinno wykazać co jest nie tak, prawda?
Wysłane z XPERIA SP
Tak o ile jest wmiare kumaty. komputer nic nie pokaże, ale mapy będą pokićkane jeśli spala dwa paliwa jednocześnie
Rozumiem.. Bo raczej jeżeli w ciągu tygodnia robie około 350 km na pełnej butli gazu to do tego nie powinienem spalać benzyny aż za 100 zł prawda?
Wysłane z XPERIA SP