Strona 1 z 8 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Temat: Uniwersalne siłowniki zamka.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Bart Shelby
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Alfa Romeo 166 | 1999 | 2.0 T.S + LPG | Manual + 166 | 2000 | 2.5 V6 | Man

Domyślnie Uniwersalne siłowniki zamka.

Witam, z racji tego że padły mi prawdopodobnie siłowniki od zamka (rygiel w drzwiach jest zablokowany i nie można go wcisnąć by zablokować drzwi) zastanawiam się czy jest mozliwośći i sens zamontowania tych uniwersalnych z allegrosza. Nie chcę kupować używanych, a chcę spróbować czy te się po prostu nadadzą skoro kosztują jedynie 15zl za sztukę. Nie wyobrażam sobie na chwilę obecną montażu tego i nie rozumiem dlaczego ten rygiel się zawiesił w tej pozycji, może ktoś z doświadczeniem mnie oświeci. Pozdrawiam

.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	zestaw_536.jpg
Wyświetleń:	540
Rozmiar:	76.3 KB
ID:	131290  

Użytkownik Świeżak Avatar piotrek1110
    Mieszka w
    w Niemcach\ Lublin
    Auto
    ALFA 166 2.0TS 2001r. BOSCH ME7.3.1 EOBD

Domyślnie

Cześć, jeśli chodzi o same siłowniki to mistrzostwo świata, u mnie pracują od roku we wszystkich drzwiach(2 miałem uszkodzone a 2 wymieniłem profilaktycznie) i nie ma problemu wpinasz się pod instalacje auta i wszystko pracuje( pod warunkiem że sterowanie centralnym działa prawidłowo i zamki mechanicznie są sprawne. Jeśli masz rygiel zablokowany to najlepszym rozwiązaniem będzie zrzucenie boczka drzwi i sprawdzenie co się dzieje dokładnie. Jeśli się zdecydujesz na montaż uniersalnych to wrzucałem już kilka zdjęć jak to powinno wyglądać, jak będziesz potrzebował dodatkowych zdjęć to pisz , pozdrawiam!!!

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    KUTNO/ Łódź
    Auto
    166 2,5v6 2002r.

Domyślnie

Jak kolega wyżej ja tez mam jeden siłownik wymieniony na uniwersalny super sprawa. Kosztuje tyle co nic ja akurat miałem w domu więc się nie zastanawiałem, pracuje super nie ma różnicy oprócz ceny. Ale jak nie możesz wcisnąć to może mechanicznie coś się zblokowało zdejmij boczek i obadaj.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Bart Shelby
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Alfa Romeo 166 | 1999 | 2.0 T.S + LPG | Manual + 166 | 2000 | 2.5 V6 | Man

Domyślnie

Na początku dzięki za opinię, teraz wiem, że mogę zamawiać.
    Sprawa jest o tyle dziwna, że mam ten sam problem w tylnej parze drzwi, dwoje z nich sie zblokowało i teraz tak jeżdzę. Przedtem rygiel się podnosił i chował tak 8 razy jak zamykałem drzwi. Teraz słychać jedynie przekaźnik ICS też tak 8 razy jak "cyka" gdy rygluję drzwi pasażera. Jutro rozbiorę jeden z boczków, może mi się coś uda wyszukać.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    KUTNO/ Łódź
    Auto
    166 2,5v6 2002r.

Domyślnie

To wczesniejsze objawy sie zgadzaja. Zamykasz a on albo niereagueje albo zamyka sie i po chwiki otwiera

Mieszka w
    w Niemcach\ Lublin
    Auto

Domyślnie

Jak zrzucisz boczek to od razu sprawdź prąd w kostce przy zamku dla pewności...

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    nowogrd
    Auto
    alfa romeo 166 2.0 TS+ lpg

Domyślnie

Witam.pozwólcie że się podepnę do tematu.ja mam problem tego typu że niemogę zamknąć żadnych drzwi z pilota.otwożyć mogę wszystkie z pilota. Prubując zamknąć z pilota rygle się niechowają wcale tylko lekko stukają i odpuszczają ,a kierunki mrygają raz długo i 2 razy krótko.Z kluczyka od strony kierowcy niemogę zamknąć żadnych bo wkładka zamka niema połączenia tym prętem z zamkiem( poprzednik zapomniał). A z kluczyka od strony pasarzera zamykają sie tylko drzwi pasarzera. Reszta rygli nawet niecyka. Dodam że na każdym pilocie jest tak samo,nic niedaje odłączony akumulator,czy podmiana. Żółta kostka za ICS sucha, niepopalona. Ręce opadają od wciskania rygli zaczynając od kierowcy 4 razy( bo 3 razy odskakuje i za 4 zostaje na dole), puzniej drzwi z tyłu i na koniec kluczykiem w zamek kierowcy i zamknięte;/. Jakieś porady?

Mieszka w
    w Niemcach\ Lublin
    Auto

Domyślnie

Cześć, ciężki temat,na początek proponuje zdemontować 3 światło stopu i dobrać się do centrali centralnego zamka i przeczyszczenie styków. Jak nie pomoże to trzeba zdjąć boczki drzwi i pomierzyć kostki czy dochodzi sygnał otwarcia i zamknięcia zamka. To na początek ,jak sprawdzisz to już będzie łatwiej coś wykombinować....

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    nowogrd
    Auto

Domyślnie

Ok w wolnej chwili będę walczył

wysłano z domowego tripoda

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    nowogrd
    Auto

Domyślnie

Jeszcze jedno...bo przy próbie zamkniecia zamki słychać że chcą zamknąć ale coś jakby blokowało. Wiem że w zamku kierowcy jest uwalony silniczek i jest wrzucony uni siłownik ale ten na 2 przewody nie master.czy to jakaś różnica? Może bym przy okazji zdjętych boczków pozakładał uni wszędzie ? Tylko zastanawia mnie czy musi być w d.kierowcy master siłownik i jak go wpiąć?