Wybieram się jutro do Łodzi a słyszałem że to miasto lubi tak samo jak Warszawa stanąć w korkach, prawda to?? Muszę o 19.30 być na Piłsudskiego, z poprawką na natężenie ruchu przyjąłęm 2h czyli wyjazd z Wawy o 17.30, starczy mi tyle??
Wybieram się jutro do Łodzi a słyszałem że to miasto lubi tak samo jak Warszawa stanąć w korkach, prawda to?? Muszę o 19.30 być na Piłsudskiego, z poprawką na natężenie ruchu przyjąłęm 2h czyli wyjazd z Wawy o 17.30, starczy mi tyle??
A gdzie na Piłsudskiego musisz się dostać?
Weź pod uwagę, że Piłsudskiego od Śmigłego-Rydza/Kopcińskiego do Włókniarzy to praktycznie jeden, wielki plac budowy.
Jeżeli potrzebujesz zaparkować to ewentualnie w Galerii Łódzkiej (aktualnie do 3h za darmo, potem chyba po 5 PLN jeśli dobrze pamiętam). Chyba, że ktoś coś innego podpowie.
Co do korków to w godzinach szczytu stoi aktualnie tak samo jak Warszawa.
no bez przesady chyba kolego w w-wie nie byłeś bo nawet w godz szczytu nie pokonuje sie jednej przecznicy w 30 min a tak przynajmniej kiedyś mnie w stolicy to spotkało a po 19-tej to już nie ma tragedii wiec jeśli nie wpakujesz sie w zamknięte odcinki które są obecnie remontowane to nie będzie tak źle
WWW.TMIN.PL - ELEKTROMECHANIKA, KLIMATYZACJA, WULKANIZACJA(WYM.OPON), ALARMY , AKCESORIA ORAZ CZEŚCI TEL. 501-545-779
AUTA: jest 147 1,6TS, CHRYSLER 300C
była 145 1,4TS, 156 2,4jtd, 159 SW Ti 2,4 jtdm Q4, 156 2,5 V6
Zgadzam się w 100%. Do Warszawy nam daleko. Sam pokonuje całe miasto dzień w dzień, a i w Warszawie w godzinach szczytu niedawno byłem więc mam porównanie. Ale jesli wbijesz sie w zakmnięte odcinki to możesz dłuuuugo postac. Jest kilka ulic, które stoją cały czas podczas szczytu. Ale reszta w miare przejezdna. A o 19:30 to juz loozik na maxa jest.
No ja jeździłem trochę służbowo po Wawie i człowiek zazwyczaj łapał się na 3-4 światła, więc bez tragedii. W Łodzi nieraz jest tak, że zielone się świeci a i tak wszyscy stoją, bo nie przejedziesz przez skrzyżowanie. Albo wbijają się na krzywy ryj z pasa do lewo/prawoskrętu i ludzie, którzy czekają na dobrym pasie to stoją.
Co do czasu 2h z Wawki do Łodzi to nie liczyłbym na to, chyba, że mocno na autostradzie pogonisz. Zjazd z A2 w Strykowie lubi się przykorkować.
Zależy, na który kawałek Piłsudskiego chcesz dojechać, bo to jedna z najdłuższych ulic w Łodzi. Od Kilińskiego w stronę Widzewa idzie na bieżąco. W stronę Retkinii jeździsz "objazdami" i tutaj czas bardzo się wydłuża.
Muszę być na Piłsudskiego 3 czyli chyba samo centrum, nie znam Łodzi więc będę jechał na navi.
Zdarzało się już wyrabiać dziwne czasy przejazdu więc myślę że dam radę w 2h.
Z A2 po zjeździe w Stykowie cały czas Stykowską, później w prawo PiłsudskiegoWydaje mi się, że możesz jechać nawet Piłsudskiego do celu, bo tam zakaz "nie dotyczy osób dojeżdżających do Piłsudskiego 16" - do potwierdzenia przez innych łodziaków. Pozostaje życzyć, żeby po 19 było luźno.
Było spoko, zajechałem pod samą 3'kę od Piotrkowskiej, z Wawy z jednym postojem na stacji i 5 minutowym błądzeniem zajęło mi to 1.45h. Swoją drogą nieźle Wam rozpieprzyli to centrum, wygląda jakby metro budowali.