Witam . Kupiłem tarcze sprzęgła z dociskiem i ta tarcza posiada 4 grube sprężyny. Czy taka ma być do tego silnika?
Witam . Kupiłem tarcze sprzęgła z dociskiem i ta tarcza posiada 4 grube sprężyny. Czy taka ma być do tego silnika?
Nie. Powinna być bez sprężyn.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
http://allegro.pl/sprzeglo-kolo-dwum...287371482.html jest taka jak tutaj na tym zdjęciu głównym w galeriinwm ale gość mi pokazywał że zdjął z tego silnika z całym dociskiem a silnik identyczny jak mój
Z czego zdjął to się nie wypowiem, nie widziałemmogę powiedzieć coś odnośnie aukcji .
Te zdjęcia to takie poglądowe, w Alfie 156 1,9 JTD nie ma sprzęgła które składało by się z koła dwumasowego i sprzęgła ze sprężynami.
(natomiast widziałem takie sprzęgło w Thesis , Alfie 147, Stilo ).
Numery katalogowe 836016 i 821324 () jak najbardziej ok, ale one nie są przedstawione na żadnym ze zdjęć z tej aukcji.
Jak chcesz to Ci załatwię w miarę tanio całe sprzęgło nowe.
-------
A nie wiesz czy będzie to pasować do mojej alfy ? Z silnika 115 konnego zdjęte bo widziałem .Ale budy nie widziałem .
Nie będzie, sprężyny się nie zmieszczą.
A słuchaj, ten docisk to jest "ciągnięty" czy "pchany" ?
-------
pchany chyba bo są wyrobione te łapki od tej strony co pcha łożysko
Dodano po 3 minutes:
i jeszcze jedno pytanie bo mam nowe łożysko niby do mojego sprzęgła i jak ono ma sie do docisku, bo moje ma taki rowek z drucikiem ale i tak przechodzi przez te łapki od docisku na drugą strone po mocniejszym dociśnięciu, czy na tych łapkach nie ma być jakiegoś kółka który zmieniejsza ten otwór?
Ostatnio edytowane przez maxiking ; 24-06-2014 o 21:46 Powód: Dodano
-------
Nie nie , tylko mam łożysko takie jak powinno być do mojego sprzęgła do 1.9 jtd 115 koni w Alfie 156 i tak jakby wpadało to łożysko w docisk.Tutaj fotki :
Dodano po 5 minutes:
Nie brakuje mi na tym docisku jakiegoś takiego kółeczka żeby zmniejszał ten otwór na łożysko ? Jest możliwość zamontowania tego wgl do mojej Alfy ?
Ostatnio edytowane przez maxiking ; 25-06-2014 o 08:35 Powód: Dodano
docisk z foto jest pchany,a Ty jeśli masz łożysko od takiego auta jakim jeździsz to pewnie jest od docisku ciągniętego i dlatego nie pasuje.
JEŚLI KTOŚ KIEDYŚ ZOBACZY MNIE W INNYM AUCIE NIŻ ALFA ROMEO TO ZNACZY,ŻE KUPIŁEM JE ZA POŁOWĘ WARTOŚCI I JEST NA SPRZEDAŻ