Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Zakup alfy w danii

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2001

Domyślnie Zakup alfy w danii

Cześć za 2 tygodnie osiedlamy się z rodziną w danii. Potrzebny będzie więc samochód. Padło na alfe 156 ponieważ jest najtańsza na rynku (15-20tyś kr). Chcieliśmy diesla ale tam ich praktycznie nie ma więc trzeba brać benzyne, i tutaj pada pytanie jaką? Twin Sparka i modlić się o zadbany egzemplarz albo pokusić się o bezawaryjne V6. Jedną alfe już mamy i chociaż bezawaryjna nie jest to i tak ją lubimy. Autko będzie dla mojej mamy więc pomysł z V6 powstał tylko dlatego że jest to silnik bezawaryjny a nie mocny. Jeżeli możecie napiszcie mi co będzie lepszym wyborem (twin sparki są dużo tańsze), jak sprawdzić stan silnika i co przy jakich przebiegach wymieniać. Jestem jeszcze 15 letnim dzieciakiem więc nie mam o tym wielkiej wiedzy a że ojca nie ma to ja będe musiał wszystkiego pilnować.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał SiemaPL Zobacz post
    Cześć za 2 tygodnie osiedlamy się z rodziną w danii. Potrzebny będzie więc samochód. Padło na alfe 156 ponieważ jest najtańsza na rynku (15-20tyś kr). Chcieliśmy diesla ale tam ich praktycznie nie ma więc trzeba brać benzyne, i tutaj pada pytanie jaką? Twin Sparka i modlić się o zadbany egzemplarz albo pokusić się o bezawaryjne V6. Jedną alfe już mamy i chociaż bezawaryjna nie jest to i tak ją lubimy. Autko będzie dla mojej mamy więc pomysł z V6 powstał tylko dlatego że jest to silnik bezawaryjny a nie mocny. Jeżeli możecie napiszcie mi co będzie lepszym wyborem (twin sparki są dużo tańsze), jak sprawdzić stan silnika i co przy jakich przebiegach wymieniać. Jestem jeszcze 15 letnim dzieciakiem więc nie mam o tym wielkiej wiedzy a że ojca nie ma to ja będe musiał wszystkiego pilnować.
    Widze ze kolega napisał posta i się ulotnil. W każdym bądź razie większość informacji jest na forum, trzeba poszukać. Co do alfy w krajach skandynawskich pomysl jest sredni ze względu na wysokie koszty serwisu. v6 fajna ale chyba podatki ekologiczne w Danii czynia sprawę mało oplacalna. Szczerze w takiej sytuacji kupiłbym jakiegoś civica albo mazde ze starszych modeli. Ogolnie auta proste jak konstrukcja młotka i takim tez młotkiem je naprawisz Anyway powodzenia w zyciu