Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: pokrowce na fotele AF 147

Użytkownik Maniak resoraków Avatar MateuszLucky
    Mieszka w
    Grabownica Starzeńska
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 2005r

Domyślnie pokrowce na fotele AF 147

Witam
    Chciałem zakupić na allegro pokrowce na fotele nie oryginalne do alfy lecz szyte na miarę tak jak tam pisze tylko jest straszna Rozbieżność cen do 250 zł jakie warto kupić żeby wszystko dobrze leżało skóra czy welurowe?
    U mnie w aucie są jasne fotele i wystarczy kropla wody i odrazu robi się plama tez tak macie?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar olaf
    Mieszka w
    Śląsk - Bieruń
    Auto
    Alfa 147 1,9 JTD 2001r.

Domyślnie

Ja szyłem u nich http://allegro.pl/pokrowce-samochodo...518340972.html ,tylko na przód kolor bężowy, ale szyją na wszystkie siedzenia i są dobrze spasowane.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Gdzie niby na allegro są pokrowce skórzane do 147?
    Każdy pokrowiec nawet szyty na miarę wygląda po krótkim czasie, jak wymiarowa... szmata. One nie mają mocowania do siedziska ani do oparcia i zaczynają się wycierać, zaginać i naciągać. Osobiście wolał bym nie kombinować z pokrowcami ale jeśli już, to ze strzyżonego weluru, bo te w miarę wyglądają i są stabilniejsze względem fotela. Plamy to zmora foteli materiałowych ale można je wyprać np myjką parową i dobrze odciągnąć odkurzaczem, bo to właśnie brud wypływa od spodu wraz z mokrymi plamami.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 12-09-2014 o 12:26

Użytkownik Romeo Avatar beriba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Ja mam u siebie jakieś pokrowce - eko skóra + rzekomo alkantara ale tego pewny nie jestem. Co to za pokrowce nie wiem ale wiem że mają wyszyte na czerwono logo Alfy. Nie wiem skąd one są bo kupiłem tak auto. I powiem tyle że już prawie 2,5 roku jak mam auto, a kompletnie nic się z nimi nie dzieje. Czyści się to łatwo bo wystarczy przetrzeć szmatką, ani trochę się nie wycierają ani nie odkształcają. także ja bym nie był przeciwko pokrowcom. Tylko trzeba kupić porządne

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał beriba Zobacz post
    Ja mam u siebie jakieś pokrowce - eko skóra + rzekomo alkantara ale tego pewny nie jestem. Co to za pokrowce nie wiem ale wiem że mają wyszyte na czerwono logo Alfy. Nie wiem skąd one są bo kupiłem tak auto. I powiem tyle że już prawie 2,5 roku jak mam auto, a kompletnie nic się z nimi nie dzieje. Czyści się to łatwo bo wystarczy przetrzeć szmatką, ani trochę się nie wycierają ani nie odkształcają. także ja bym nie był przeciwko pokrowcom. Tylko trzeba kupić porządne
    I pewnie jeszcze nie ślizgają się po fotelu...? Jakoś nie wierzę, żeby eko skóra przy intensywnym użytkowaniu nie miała po ponad 2 latach śladów użytkowania.

Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Mogę Ci nawet zdjęcia po pracy zrobić. Boki siedzeń są w ekoskórze a środki w tej rzekomej alkantarze i kompletnie nic tam się nie wytarło. A nie wiem ile czasu poprzedni właściciel je miał. Po fotelu tez się nic nie ślizga a uwierz mi że potrafię depnąć na zjeździe z autostrady

Użytkownik Fachowiec Avatar sleyer3
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.

Domyślnie

Ja mam ori skórę w stanie bdb boczki lekko już mają ślady urzytkowania ale nie ma dramatu, tyle że systematycznie woskowane. Ale na tor to także się nie nadaje, na zakrętach trzeba się kierownicy trzymać.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar olaf
    Mieszka w
    Śląsk - Bieruń
    Auto
    Alfa 147 1,9 JTD 2001r.

Domyślnie

Cytat Napisał olaf Zobacz post
    Ja szyłem u nich http://allegro.pl/pokrowce-samochodo...518340972.html ,tylko na przód kolor bężowy, ale szyją na wszystkie siedzenia i są dobrze spasowane.Ta aukcja jest podglądowa,z weluru mają na innej
    Te podane na aukcji są i innego materiału,ale ja mam z weluru,i mam je już ponad rok i nic się z nimi nie dzieje jak ktoś chce to mogę dać fotki.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar MateuszLucky
    Mieszka w
    Grabownica Starzeńska
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 2005r

Domyślnie

Olaf no możesz zrobić zdj jak to wygląda

Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V