Koledzy mam prośbę pomoc.
W weekend zauważyłem nie działające światła przeciwmgielne - winny był spalony i stopiony bezpiecznik w skrzynce obok akumulatora. Przy próbie wyciągnięcia tego co z niego zostało, urwała się jedna nóżka bezpiecznika i niezbędne było wyciągnięcie całej skrzynki bezpieczników, jej rozebranie i dopiero wtedy wyciągnięcie pozostałości bezpiecznika.
Po złożeniu wywaliło mi błąd związany z brakiem drugiego biegu wentylatora, wyrzucało też błąd związany z grzaniem świec. Rozebrałem ponownie skrzynkę - odkryłem że przekaźnik (środkowy, inny niż wszystkie, największy) nie ma podłączenia jednej z nóżek (brak wsuwki). Pomyślałem że wsuwka zaginęła po rozebraniu skrzynki, uzupełniłem je używając wsuwki z nieużywanego gniazda. Pod innym przekaźnikiem też zauważyłem jedynie 3 wsuwki (wobec 4 nóżek przekaźnika) - także je uzupełniłem. Po złożeniu skrzynki i wykasowaniu błędów więcej się nie pojawiły.
Podczas jazdy chciałem jednak uruchomić klimatyzację - zero reakcji. Na postoju sprawdziłem czy załącza się sprężarka klimatyzacji - nie załącza się. Wszystkie bezpieczniki od klimy są sprawne. W związku z tym muszę ponownie sprawdzić skrzynkę bezpieczników, tylko nigdzie nie mogę znaleźć schematu za co odpowiadają poszczególne przekaźniki (te czarne i czerwone) i w związku z tym nie wiem gdzie szukać przyczyny usterki.
Dysponuje ktoś rozpisanym schematem skrzynki bezpieczników - pełnym, czyli nie tylko bezpieczniki ale i przekaźniki (za co który odpowiada)? Ewentualnie może ktoś byłby w stanie wskazać które gniazda na skrzynce bezpieczników mogą odpowiadać za brak załączania się sprężarki klimatyzacji?
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.