Witam wszystkich prawdziwych miłośników motoryzacji. Mam na imię Sławek , mam 32 lata , mieszkam w Pszowie ,a pochodzę z Bytomia . Pięć lat temu zacząłem swoja przygodę z Alfą 145 1.9 jtd 105 km 2000 rok , którą z ciężkim sercem oddałem (sprzedałem ) swojemu bratuteraz on się nią opiekuje , ja natomiast zakupiłem 147 -kę , rocznik 2007 1.9 jtdm 8V 120 KM 3 drzwi ,w pięknym kolorze niebieski-metallic , 18 calowe kółeczka (wiem że duże ) , czarna skóra , podgrzewane fotele itd . Powoli lecz skutecznie staram się ją doprowadzić do stanu idealnego: tzn. z poważniejszych rzeczy , które niejednego użytkownika tego Forum doprowadziły do spazmów to na przykład skrzypiący wahacz przedni oraz twardy pedał sprzęgła , a z mniej poważnych to wymiana tłumika końcowego ( rdza niemiłosierna) , wymiana ograniczników drzwi to chyba w każdej Alfie (hue hue ), czyszczenie układu hamulcowego no i myślę o jakimś sprzęcie audio - oryginały grają "trochę" słabo . Mam nadzieję , że wkrótce część z Was uda mi się poznać osobiście na zlotach lub właśnie poprzez te wspaniałe i pomocne Forum .
Pozdrawiam serdecznie !!!
![]()