Pokaż wyniki od 1 do 1 z 1

Temat: Witam - Przyszły posiadacz Alfy Romeo 159

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mazda Xeds 6

Domyślnie Witam - Przyszły posiadacz Alfy Romeo 159

Witam . Pochodzę z okolić Wrocławia . Do tej Pory byłem szczęśliwym Posiadaczem Mazdy Xedos 6 dla której poświeciłem sporo czasu i Pieniędzy . Tylko gdzieś w nieśmiałych marzeniach myślałem o AR. 159. Jednak jak to w życiu bywa Moja ukochaną Mazdę ,zaparkowaną skasowała Pewna Pani Niestety naprawa nie ma sensu . Wiec skoro mam już coś kupić to dlaczego nie spełnić swoich Marzeń .
    O tym w jaki sposób trafiłem na forum chyba nie trzeba Pisać - każda osoba zainteresowana Tą marka szybko trafia na skarbnicę wiedzy Jaką jest To forum .
    Oczywiście dopiero jestem w trakcie poszukiwań a co za Tym idzie dylemat jaki silnik . Sporo Już przeczytałem ( głównie Tu na forum ) Jednostki jakie Mnie interesują to 1.9 JTDM 120 /150 kM . I tu dość spory dylemat . Po tym co przeczytałem chyba lepszym wyborem jest 150 kM ( moc - osiągi ) choć moim głównym kryterium raczej nie są osiągi a awaryjność - tu wygrywa chyba 120. Przyznam ze troszkę przerażają mnie te wszystkie konieczne modyfikacje jak EGR DPF ITD. Czyszczenie kolektorów ....... Nie ukrywam nie jestem mechanikiem choć myślę ze z Pomocą Tematów z Forum jestem w stanie zrobić co konieczne , ewentualnie odstawić do kogoś kto to zrobi profesjonalnie ( lepsza opcja )
    Tak wiec pozostaje mi nadal czytać szukać informacji i wyciągać wnioski
    Niestety jako ze jestem Nowy nie mogę jeszcze wystawić ogłoszenia w odpowiednim dziale ale może ktoś Tutaj przeczyta.
    Szukam jw. AR 159 1.9 JTDM 120 /150kM SEDAN Najlepiej czarna z jasnym wnętrzem -to ze zadbana to oczywiste ......Myślę ze Kupno od kogoś z forum byłoby lepszym wyjściem jak kupno od Handlarza .Ps. Mój Budżet to max 23 tyś . no chyba ze jakaś super okazja to pomyśle

Ok to chyba na tyle, Zasuwam do lektury na temat silników bo To w momencie kiedy już wiem jakie to ma być auto najważniejszy wybór . Pozdrawiam wszystkich
    Alek
    Ostatnio edytowane przez infinity33 ; 28-10-2014 o 19:47