Witam, otóż iż pękła mi rura którą ucieka olej, a nie mam pojęcia jak ona się nazywa i nie wiem jak się zabrać za jej szukanie w sklepie/internecie oto i jej zdjęcia zdjęcia
![]()
Witam, otóż iż pękła mi rura którą ucieka olej, a nie mam pojęcia jak ona się nazywa i nie wiem jak się zabrać za jej szukanie w sklepie/internecie oto i jej zdjęcia zdjęcia
![]()
To grube to dolot idzie od filtra do turbiny a to cienkie to odma.
Ostatnio edytowane przez sleyer3 ; 07-11-2014 o 15:00
Tez mam lekki problem z wyciekiem musze zmienic ta cala rurke. W interkarsie okolo 50 zl za nia.
Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
Czyli regeneracja turbiny badz nowe turbo zalatwi sprawe ?. Turbo jest slyszalne ale nie az glosnie zalaczy sie okolo 1500 obrotow. Przy walnieciu w gsz nic nie kopci i nie dymi, moc ma lecz przy 3000 tys obr juz trzeba zmieniac bieg. Czyli szykowac sie?
Jak nie łyka oleju, nie charczy przy zchodzeniu z obr nie dymi jak powiedziałeś i nie gwiżdże po rozgrzaniu to jeszcze śpij spokojnie.Ale doprowadź tę nieszczelność do porządku. Choć mi jak turbina nawaliła to też nie kopciła i nie miałem spadku mocy, tyle że u mnie się załącza przy 2000obr hmm dziwne.
Ostatnio edytowane przez sleyer3 ; 10-11-2014 o 13:19
Mi sie tu saczy. Zmienilem opaske i teraz lekko dalej saczy. Zastanawiam sie czy to nie wida oleju albo co . .
Dodano po 5 minutes:
A w dole suszy sie
Ostatnio edytowane przez e5nio ; 10-11-2014 o 14:11 Powód: Dodano
Pierwsza fota to nie wiem coA druga.... przewód z odmy. Poci się - normalne
Ja wyjałem wszystko wyczyściłem, nowe opaski i nie widać śladu oleju - pewnie do czasu
![]()
Witam
Przecież z tej strony turbo zasysa powietrze więc jak olej może cofnąć w stronę filtra powietrza??
gdyby turbo puszczało olej to by go miał w wężu miedzy turbo a intercoolerem lub druga opcja turbo może puszczać olej po stronie gorącej i walić bezpośrednio do wydechu.
Pozdrawiam
Pierwsze zdjecie poczatek rury odmy od plastikowej pokrywy. I tam saczy sie.