Było kilka poradników na ten temat, ale każdy poradnik (jeśli się mylę, poprawcie mnie) tworzył układ, który działa zawsze po otworzeniu samochodu pilotem, albo dodatkowo sterowany jest za pomocą czujnika zmierzchu. Denerwowało mnie to, że układ nie jest w pełni kontrolowany (że włączamy, kiedy chcemy, np. dodatkowym przyciskiem). Myślałem, myślałem i wymyśliłem układ, który możemy włączyć, kiedy tylko chcemy (zupełnie jak za pociągnięciem manetką). Układ jest już na papierze, jednak mam niejasności, które mam nadzieję pomożecie mi rozwiać i wynik zadecyduje, czy projekt nie zostanie przerobiony, lub nie pójdzie do kosza.
1. Czy po naciśnięciu guzika otwierającego drzwi, sygnał sterujący +12V dochodzący do rygli, zawsze się aktywuje, ile razy pod rząd byśmy nie nacisnęli, czy tylko za pierwszym razem, a potem moduł komfortu odcina napięcie do drzwi?
2. Czy przy zamykaniu drzwi odwrotny prąd sterujący idzie tym samym kablem, czy innym?
3. Macie jakiś link do schematu układu scalonego kolegi Emo94? Pytam, ponieważ chciałbym, by była możliwość dokupienia układu sterującego tamtym układem scalonym.
Na razie walczę, wszytko jest na dobrej drodze. Jak sobie nie poradzę, to oddam Wam wyniki mojej pracy, może komuś uda się dojść z tym do ładu.