Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Elementy spryskiwaczy

Użytkownik Romeo Avatar czosnek1802
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.9TD Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v

Domyślnie Elementy spryskiwaczy

Witam, mam problem... Nie mogę nigdzie dostać elementów spryskiwaczy. Jako iż te sparchciały i się pokruszyły szukam dysz spryskiwaczy(te ktore sa przy wycieraczkach i wypluwaja płyn na szybe ) Węzyków doprowadzających płyn ze zbiornika do dysz, oraz trójnika który umożliwi mi rozwidlenie jednego wężyka od zbiorniczka pod dwie dysze. Ktoś może szukał, znalazł cos takiego kiedys? Trójnik mogę jaki chce zastosowac, wężyk byle by był odpowiedniej średnicy, no ale dysze...?:/
    Proszę o pomoc gdzie mogę takie cuś dostać.
    Z góry dziękuję, Pozdrawiam

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    145 1.8 TS MY99

Domyślnie

Jeśli do 145 to mam całość sprawną z demontażu.

Użytkownik Świeżak Avatar Bartek146
    Mieszka w
    Szamotuły
    Auto
    Alfa 146 2,0ts TI była Alfa 166 2.4jtd jest Alfa 166 FL 2.4 jtdm 20V

Domyślnie

kiedyś też szukałem do 146 i tylko są dostępne w serwisie ceny już nie pamiętam ale była bardzo wysoka. Więc poszedłem do sklepu motoryzacyjnego i dopasowałem od Daewoo Matiz pasowały elegancko i kosztowały kilka zł.

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał czosnek1802 Zobacz post
    Witam, mam problem... Nie mogę nigdzie dostać elementów spryskiwaczy. Jako iż te sparchciały i się pokruszyły szukam dysz spryskiwaczy(te ktore sa przy wycieraczkach i wypluwaja płyn na szybe ) Węzyków doprowadzających płyn ze zbiornika do dysz, oraz trójnika który umożliwi mi rozwidlenie jednego wężyka od zbiorniczka pod dwie dysze. Ktoś może szukał, znalazł cos takiego kiedys? Trójnik mogę jaki chce zastosowac, wężyk byle by był odpowiedniej średnicy, no ale dysze...?:/
    Proszę o pomoc gdzie mogę takie cuś dostać.
    Z góry dziękuję, Pozdrawiam
    Dysze raczej się nie psują,chyba że ktoś połamał.Aby wężyki sparciały nie słyszałem jeszcze(a z metra kupisz w każdym sklepie).
    Trójnika nie możesz zastosować jakiego chcesz.
    Trójnik na przód(jedno wejście-dwa wyjścia) oraz zaworek(wejście-wyjście)kupisz w każdym sklepie z cząściami do Fiata.
    Trójnik i zaworek muszą być sprawne by działało jak należy.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Romeo Avatar czosnek1802
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.9TD Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v

Domyślnie

tzn, caly osprzet do momentu wejscia w "podszybie" jest. Potrzebuje tylko elementy od momentu trojnika- 1 wejscie, 2 wyjscia. Dysze... He He WIesz, węzyki sparcialy uwierz mi, doslownie sie zaczely kruszyc No i jeden wymienilem na inny, jednak srednica mniejsza i slabe cisnienie bylo na prawa strone szyby. A dysze.... ^.^ te nieszczesne u mnie, jak przykleilem wężyk, to jakims cudem jeden sie zakleilem i teraz zeby calosc wyjac musialem lekko mowiac" Odlamac" Wiec juz szukam dwóch , calego zestawu. W poniedzialek zobacze we fiacie jeszcze bo ponoc maja trojniki za nie duza kwote, parenascie zl...Węzyk uwierz mi wbrew pozorom bylem w 4 hurtowniach motoryzacyjnych nigdzie takich nie maja. :p