Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Wymiana - standardowe radio na navi po lifcie

Użytkownik Rowerzysta Avatar Raider
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    AR Giulia Veloce Blu Misano, AR Spider 3.0 V6, AR 147 Q2

Domyślnie Wymiana - standardowe radio na navi po lifcie

Mam pytanie czy udało się komuś przełożyć standardowe radio na dużą navi po lifcie. Czy jest możliwość wyeliminowania mrugania licznika i czego negatywnego mogę się jeszcze spodziewać? Alfa 159 2010r. podobno od rocznika 2008 instalacja jest bardziej okrojona.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zulek1986
    Mieszka w
    Bystrzyca Kłodzka, Londyn
    Auto
    Alfa 156 1.9JTD 2004r oraz Volvo S90 2017

Domyślnie

witam z tego co gdzies wyczytalem to jest to mozliwe ale musisz wymienic takze panel deski bo z tej informacji wynikalo ze oryginalna navi jest wieksza gabarytowo i nie wchodzi w standardowe miejsce. A druga rzecz oryginalna navi jest do bani :/ niestety jej mobilnosc zostawia duzo do zyczenia i lepszym rozwiazaniem jest kupno normalnego radia 2 dim z funkcja navi :-) ja mam pioneera i jestem bardzo zadowolony i calkiem dobrze to wyglada :-) no i uzytecznosc duzo lepsza ::-)

Mieszka w
    Dębica
    Auto

Domyślnie

Dzięki za info, ale w gre wchodzi tylko i wyłącznie oryginał.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Patryczos
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Auto
    Alfa Romeo GTV 2.0 JTS 165KM ; GT 1.9 JTDM 150KM ; Stelvio 2.0 Q4 280KM

Domyślnie

Jeżeli o mrugający wyświetlacz przejechanych kilometrów to musisz zrobić osiowanie proxy. Mówiąc po polsku, bo też niedawno to robiłem przy okazji zmiany kierownicy na multifunkcyjną z Ti, musisz podpiąć się po komputer i prześledzić wszystkie "zainstalowane" podzespoły w aucie. Jest to coś na wzór wyszukiwania nowych urządzeń jak w komputerze. Jak Ci tą navi, a w moim przypadku kierownicę, wykryje to automatycznie licznik kilometrów przestanie mrugać

Mieszka w
    Dębica
    Auto

Domyślnie

Gorzej, jeśli go nie wykryje wówczas lipa i mruganie licznika, gdy szukałem wiadomości o osiowaniu ktoś pisał, że można zrobić opóźnienie dopływu zasilania do navi i wówczas tego problemu niema.
    Pytanko, bo ja się na tym zupełnie nie znam (narazie
    ) czy faktycznie można tak oszukać BC czy to bzdura.

Użytkownik Embrion Avatar Rubik_70
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa 159 1,9JTDM

Domyślnie

Ja jak kolega pisał powyżej właśnie założyłem radio Magneti z Navką zrobiłem osiowanie przy użyciu kompa w serwisie i tyle - nie mruga . Oczywiście wcześniej przeszedłem masakryczne doświadczenie z dokupieniem maskownicy pod to radio większej niż 2din która mimo podania VIN przyszła w innym kolorze niż mam moją Alfę - więc musiałem dokupić listewki . I tu znowu problem bo według numeru maskownicy przyszły oczywiście każda w innym kolorze problem pojawił się z maskownicą biegów która jak mi powiedziano w serwisie w tym kolorze do manuala nie występuje pozostało mi zebrać wszystko do kupy i dać do kolegi do Hydrografiki . Ale wracając do navi po podłączeniu działa , mapy oraz polski soft dostępny na google . Navia pracuje na mapach navteqa ostatnia aktualizacja 2014 marzec . Następna planowana marzec 2015 . Gorzej mam z zestawem GSM ponieważ sam użytkuję CB radio więc mam podwójną antenę (radio+cb) w miejscu fabrycznej . Niestety nie ma anten potrójnych czyli radio+cb+gsm . Pracuję nad tym Wcześniej miałem fabrycznie AVIC HDD3 i napewno nie był tak funkcjonalny jak to radio .

Reasumując - moja jest z 2008r po lifcie