Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum więc jeśli to nie tu powinien być ten temat to proszę moderatora o przeniesienie.
1. Robiłem coś w garażu i zamachnąłem się i niestety klucz uderzył w prawy reflektor mojej 147 szybka pękła. Czy dałoby się ją posklejać/ wymienić samą szybkę bez ruszania reszty reflektora, czy lepiej kupić nowy reflektor np. DEPO czy jakąś używkę? przykład z alledrogo :http://allegro.pl/nowy-reflektor-alf...846913295.html
2. Po zmianie obciążenia (parę dodatkowych kg w bagażniku) auta powinno się obniżyć wysokość świecenia lamp przednich, jak nacisnę raz aby obniżyć, strumienie światła opadają o kilka cm w dół, gdy nacisnę jeszcze raz poz. 2 to tylko prawy reflektor obniża strumień światła a lewy zostaje już w pozycji 1. Tak samo jest jak dam na poz. 3 prawy opada do 3, a lewy zostaje w poz. 1. Też tak macie czy coś z silniczkiem w lewym reflektorze się dzieje?
3. Czyściłem przednią szybę od wewnątrz i nie wiem czy się tak zamachnąłem czy za mocno uderzyłem, efekt był taki ze lusterko wewnętrzne wsteczne wylądowało na siedzeniu pasażera. Oczywiście je przykleiłem w warsztacie u sąsiada, ten mi powiedział ze w fiacie mają słabe kleje czy coś w tym stylu oraz dodał, że zamiast trzymać się tego czarnego paska (najlepiej się trzyma tego klej) wokoło stopki lusterka to jest przyklejone, w tym oczku, w środku bezpośrednio do szyby. Wam też tak lekko "odpadają" te lusterka wewnętrzne wsteczne? Jest na to jakiś sposób żeby to mocowanie lepiej przymało się szyby ?