Witam,zmagam się z błędem poduszki,który kasuję już trzeci raz,a on powraca.Jest to błąd 08-ładunek wybuchowy airbag kierowcy.To jest kostka pod siedzeniem czy kierownica?jak się z nim uporać?Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Witam,zmagam się z błędem poduszki,który kasuję już trzeci raz,a on powraca.Jest to błąd 08-ładunek wybuchowy airbag kierowcy.To jest kostka pod siedzeniem czy kierownica?jak się z nim uporać?Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Cześć.
A w jakim momencie wyskakuje ten błąd? Przy skręcaniu, ruszaniu się na siedzeniu?
Proponuję poruszać kablami na początek, sprawdzić wtyczki. Ja miałem tak z Check Engine i problem znikł.
Szczerze to nie zwróciłem uwagi w jakim momencie,wykasuję i podczas jazdy po jakimś czasie wyskakuje.
Wyciągnij poduszkę z kierownicy. Odłącz i podłącz wtyczkę od airbaga. U mnie był podobny problem i w ten sposób został rozwiązany. Oczywiscie cala operacje przeprowadz na odlaczonym akumulatorze.
Samą poduszkę?ona jest przykręcona na imbusach z tyłu?sorry,ale nigdy tego nie robiłem.
nie pamietam jak to tam jest przykrecone bo dosc dawno to rozbieralem. Samą poduszkę wyciagasz i masz tam zielona albo zolta wtyczke. Z jej srodka wysuwasz zabezpieczenie i wtedy wypinasz wtyczke
Okey,dziękuję za informację,na razie ścisnąłem opaską wtyczkę pod siedzeniem i tak samo opaską przypiąłem do stelaża pod fotelem i jak teraz wyskoczy błąd to zrobię tak jak piszesz,dzięki.
poducha jest przykręcona na 3 imbusach "5", a wtyczkę najlepiej podważyć płaskim śrubokrętembo siedzi sztywno. zabawę z poduchą rozpocznij przynajmniej od schowania kluczyka gdzieś głęboko
a jeścli chcesz być spokojny to odłącz aku
ps czym kasujesz błędy? jaki kabel? jaki program?