Witam,
w mojej Alfie 146 1.4 boxer zepsuła się niestety pompa oleju. Czy wiecie może co z tym fantem zrobić, czy da się dopasować jakąś inną pompę, lub ma ktoś jakieś inne rozwiązanie?
Dzięki
Witam,
w mojej Alfie 146 1.4 boxer zepsuła się niestety pompa oleju. Czy wiecie może co z tym fantem zrobić, czy da się dopasować jakąś inną pompę, lub ma ktoś jakieś inne rozwiązanie?
Dzięki
Niestety kolego nie ma nowych ani zmienników i od innych aut nie pasują.Pozostaje szukać używki.mi udało sie kupić nową 5 lat temu mam w zapasie zalaną w oleju.
ja do tej pory o istnieniu takiej pompy nie słyszałam bo też pewnie bym tak zrobiła. A na nieszczęście nawet na szrotach ciężko taki samochód znaleźć. Dzięki
hmm mnie ciekawi jak to jest w środku zbudowane czy są tam 2 zembatki...
Są dwie.O zazębieniu wewnętrznym.
a jakieś zdjęcie mogę prosić bo robie na codzień automatyczne skrzynie biegów i nie jedną pompę olejową już oszukałem![]()
pompa z 1.4 boxer?
http://img35.olx.pl/images_tablicapl...mog-debica.jpg
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
aluminiową obudowę można napawać klejem epoxydowym wiem bo kiedyś tak robiłem w silniku twin spark, później na magnesówke i obudowa jak nowa, wymiana zębatek i po sprawie, na jakiś czas wystarczy, tak się robi panowie i panie jeśli jest problem z obudowami których nie idzie już dostać, może nie jest to profesjonalne ale myślę że to by było najlepsze rozwiązanie, bynajmniej ja bym sobie tak zrobił
ja do tej pory o istnieniu takiej pompy nie słyszałam bo też pewnie bym tak zrobiła. A na nieszczęście nawet na szrotach ciężko taki samochód znaleźć. Dzięki
Ostatnio edytowane przez abeha ; 03-04-2015 o 08:05